Зажміть одночасно дві кнопки на пральній машині. Як очистити пралку від плісняви

Прання без плісняви: секрети режиму самоочищення вашої пральної машини. Виявляється, що все це дуже просто. З часом у пральній машині може з'явитися пліснява, яка не лише викликає неприємний запах, але й може негативно впливати на здоров'я. Однак не варто одразу ж бігти за дорогими миючими засобами або викликати майстра, адже цю проблему можна вирішити самостійно, швидко та на тривалий час. Як кожен з нас може допомогти своїй пральній машинці, розповість Дніпровська порадниця.

Багато моделей сучасних пральних машин оснащені спеціальним режимом самоочищення.

Під час цього циклу машина працює без завантаження білизни, використовуючи високу температуру та спеціальні програми для видалення цвілі, бруду та неприємних запахів з барабана, бака та інших елементів.

Для активації цього режиму достатньо натиснути та утримувати дві кнопки на панелі управління пральної машини:

  • Інтенсивне прання
  • Без складок.

Як правило, вони позначені квадратною дужкою з зірочкою всередині.

машинка стиральная1

Регулярне використання режиму самоочищення (рекомендується один раз на місяць) допоможе вам:

  • Зберегти пральну машину чистою та свіжою.
  • Уникнути появи плісняви ​​та неприємного запаху.
  • Продлити термін служби вашої пральної машини.

Основна перевага цієї програми полягає в тому, що не потрібно використовувати мийні засоби. Пристрій автоматично переходить у режим очищення барабана, як тільки ви натискаєте кнопку Старт.

Як очистити пральну машину від плісняви: народні методи

Якщо ваша пральна машина вже стара і не має спеціального режиму для очищення барабана, ви можете самостійно очистити її використовуючи народні методи.Відмінним рішенням є використання білого оцту. Додайте дві склянки цього продукту в дозатор для мийного порошку і засобів. Запустіть пральну машину без білизни на довгому циклі прання при максимальній температурі (не менше 60 градусів). Завдяки комбінації гарячої води і оцту навіть найскладніші забруднення будуть видалені, а неприємні запахи зникнуть.

Ви можете запустити ще один цикл прання без використання мийних засобів та оцту, додавши в барабан ½ склянки харчової соди. Це допоможе видалити наліт, який часто формується всередині пральної машини. Після цього не забудьте ретельно протерти барабан мікрофібровою серветкою. Таким чином, ви гарантовано видалите всі залишки мийних засобів.

Джерело - life.nv.ua

Нагадаємо, раніше ми писали

Чому не можна прасувати постільну білизну