Беру 1 яйце. Шикарний торт без духовки, так швидко та смачно ще не готували
Цей торт сподобається господиням, у яких мало часу на приготування. Наприклад, коли будуть гості чи коли хочеться чогось смачненького, але ліньки бігти до магазину. Рекомендуємо взяти на озброєння цей рецептик та зберегти його. Переконані, він вам сподобається та ви неодноразово будете готувати цей смаколик. Готова займе мало часу, щоправда, тортику доведеться провести час у холодильнику, щоб настоятись. Цей торт можна смілово подавати як на святковий стіл, так і до чаю на кожен день.
Інгредієнти бісквіту для торта:
яйце - 1 шт.;
сіль - щіпка;
цукор - 80 г;
ванільний цукор - 1 ч.л.;
молоко - 150 мл;
рослинна олія - 60 г;
борошно - 150 г;
какао - 1 ст.л.;
розпушувач - 10 г.
Інгредієнти для карамелі:
цукор - 200 г;
вода - 50 мл;
вершкове масло - 50 г;
сметана - 100 г.
Інгредієнти для начинки:
сметана 20% - 600 г;
горіхи - 100 г;
консервовані ананаси - 150 г;
банан;
кокосова стружка.
Приготування торта:
Для бісквіту розбиваємо в миску яйце, висипаємо сіль, ванільний та класичний цукор, збиваємо віночком до утворення піни.
Виливаємо в яєчну суміш рослинну олію та молоко, перемішуємо.
Змішуємо борошно з розпушувачем і какао, просіюємо суміш яєць і молока, замішуємо тісто без грудок. Сковороду змащуємо вершковим маслом, виливаємо на дно тісто.
На повільному вогні під кришкою випікаємо пиріг 30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.
Для приготування начинки сотейник висипаємо цукор, вливаємо воду. На середньому вогні очікуємо, доки цукор змінить колір, стане карамеллю. У карамель додаємо вершкове масло і сметану, ретельно перемішуємо.
Варимо суміш до загусання, а потім кладемо в миску і прибираємо в холодильник до остигання. Коли карамель охолоне, змішуємо її зі сметаною.
Дно бісквіту відрізаємо, створюємо корж 5 мм завтовшки.
Решту бісквіту нарізаємо на невеликі кубики. Подрібнюємо горіхи, ріжемо дрібними кубиками ананаси та банан. Можна сміливо брати будь-які фрукти за сезоном та за бажанням.
Викладаємо в глибоку тару харчову плівку. На дно кладемо крем, викладаємо на нього кубики бісквіту, горіхи, ананас та банан.
Вмочуємо кубки бісквіту в кремі, кладемо на нарізані фрукти. Так формуємо інші шари із начинок.
Змащуємо верхівку коржа кремом, накриваємо поверхню торта, запечатуємо плівкою.
Забираємо торт у холодильник на 8 годин для просочення.
Далі перевертаємо торт на тарілку, витягаємо з миски та знімаємо плівку. Змащуємо торт залишками крему та посипаємо кокосовою стружкою.
В результаті ми маємо простий та незвичайний домашній торт. Він зможе замінити будь-який торт із магазину.
Смачного!