Домашня шинка. Як легко приготувати м'ясний делікатес

Домашня шинка - це всіма улюблена м'ясна страва, яка прикрасить будь-який стіл - хоч святковий, хоч повсякденний. Такий м'ясний делікатес легко купити у супермаркеті, але смак домашнього м'яса з ним не зрівняється. До того ж ви будете знати, з якого м'яса і спецій приготовлена ваша шинка. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Фарш курячий 750 г
  • Фарш свинячий 1 кг
  • Вода 150 мл
  • Сіль грубого помелу 1 ч.л.
  • Сіль нітритна 1 ч.л.
  • Картопляний крохмаль 1,5 ст.
  • Перець 1 ч. л.
  • Паприка 1,5 ч. л.
  • Червоний перець за смаком
  • Мелений лавровий лист 1/4 ч.л.
  • Часник сухий 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх 1 ч. л.
  • Сметана 2 ст.

Приготування

З'єднати фарш, посолити двома видами солі. Всипати спеції та крохмаль. Влити воду. Добре перемішати руками. По можливості дати м'ясу промаринуватися.

Форму 10х20 см устелити фольгою. По шарах, ретельно трамбуючи ложкою, перекласти весь фарш у форму. Зверху нанести сметану. Випікати в розігрітій духовці при 150 градусах  2 години. При необхідності накрити зверху фольгою. Дати повністю охолонути та настояти ніч у холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати швидкі пиріжки із зеленою цибулею та яйцем.