Дуже популярний торт у світі. Найсмачніший чізкейк Нью-Йорк

Той, хто любить смачний десерт під назвою Чізкейк, просто зобов'язаний приготувати таку страву за цим рецептом. Спробуйте. вам дуже сподобаються ласощі, передає Дніпровська панорама з посиланням на Фокус.

Цей чізкейк готують у всьому світі, проте вигадали його в США майже сто років тому.

Інгредієнти:

Для основи:

печиво пісочне — 300 г;
вершкове масло — 100 г;
мускатний горіх – 0.25 ч. л.

Для начинки:

вершковий сир — 600 г;
цукор — 150 г;
вершки 35% — 200 мл;
три яйця;
лимонний сік — 1 ст. л.;
ванільний екстракт.

Приготування

Дістаньте з холодильника вершки, сир, яйця та масло за пів години до початку приготування та залиште, щоб нагрілися до кімнатної температури. Розігрійте духовку до 200 градусів.

Подрібніть печиво в блендері або кухонному комбайні, додайте мускатний горіх і перемішайте. У крихту додайте м'яке вершкове масло і добре перетріть руками, щоб вийшла волога сипуча маса.

Застеліть пергаментом дно роз'ємної форми діаметром 22-24 см і змастіть його разом із бортиком вершковим маслом. Висипте та утрамбуйте крихту рівномірно. Поставте основу в розігріту духовку на 10 хвилин, щоб вона підрум'янилася і стала міцнішою. Потім дістаньте її та охолодіть.

У сир додайте ванільний екстракт, сік лимонний, цукор і добре розмішайте міксером на мінімальній швидкості. По одному додайте яйця, добре перемішуючи після кожного. Не збивайте масу, щоб не з'явилися бульбашки повітря.

чизкейк нью йорк

Додайте вершки та знову добре перемішайте. У вас має вийти гладка та однорідна маса без грудочок.

Вилийте начинку на основу, що остигла, і розрівняйте поверхню лопаткою або шпателем. Поставте форму з чизкейком на лист з гарячою водою, щоб уникнути пересихання і тріщин на поверхні чизкейка. Зменшіть температуру духовки до 160 градусів і випікайте чизкейк 50-60 хвилин, доки він не стане твердим по краях.

Вимкніть духовку і залиште чизкейк в ній ще на 10 хвилин, трохи відкривши дверцята. Потім дістаньте чизкейк з духовки та обережно проведіть ножем по краях форми, щоб відокремити його від бортиків. Залишіть чизкейк остигати при кімнатній температурі ще на 30 хвилин.

Накрийте чизкейк плівкою для харчових продуктів і поставте його в холодильник на 8-12 годин або всю ніч, щоб він повністю застиг і просочився.

Перед подачею зніміть бортики форми та покладіть чизкейк на блюдо. Прикрасьте його за бажанням джемом, фруктами, шоколадом або вершками.

Нагадаємо, раніше ми писали

Без духовки та без випічки. Найсмачніший торт "Три банана" за 5 хвилин