Хрумкі огірки на зиму за 30 хвилин: швидкий рецепт для зайнятих господарок

Немає часу стояти біля плити годинами? Цей експрес-рецепт хрумких огірків дозволить вам заготовити смачну закуску всього за півгодини. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Вода – 1 літр.
Сіль - 1 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Хрін - 1/2 листа.
Лавровий лист - 2 шт.
Кріп - 1 - 2 парасольки.
Запашний перець - 10 горошин.
Часник - 3 - 4 зубчики.
Оцтова кислота (70%) – 1 ч. л.

На 3-літрову банку йде близько 1,5-2 кг помідорів/огірків, а розсолу - 1,5 літра. 


Приготування

  1. В банку кладемо лавровий лист, свіжий кріп, хрін, часник, духмяний перець, овочі, заливаємо усе кип'ятком, залишаємо на 15 хв, заливаємо в каструлю, кип'ятимо, знову заливаємо, знову залишаємо на 15 хв, виливаємо назад в каструлю, додаємо сіль, цукор, ще раз доводимо до кипіння.
  2. В банку додаємо оцет, заливаємо розсолом, закриваємо банки, переставляємо їх на кришку, залишаємо охолонути.

Також раніше ми писали Яблучне варення з цукерками «Барбарис» або «Дюшес». Ароматне, густе, як желе (відеорецепт)