Хрусткі чебуреки з соковитим фаршем: рецепт, який ви не забудете
Хто не любить хрусткі чебуреки з соковитим м'ясним фаршем? Це улюблена страва багатьох українців, яка завжди актуальна. Але як приготувати ідеальні чебуреки? У цьому рецепті Дніпровська порадниця розповість вам про всі секрети, які допоможуть вам приготувати чебуреки, які неможливо буде відірвати.
Інгредієнти
Вода (кип'ячена, тепла) – 200 мл;
Яйце - 1 шт.;
Сль (не повна) – 1 ч. л.;
Цукор – 0.5 ч. л.;
Горілка – 4 ст. л.;
Олія - 5 - 6 ст. л.;
Борошно - 2 - 2.5 скл.;
М'ясо (яловичина з жирком) – 300-350 г;
Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
Спеції - на свій смак.
Приготування
- Борошно всипати в миску (для початку 1.5 склянки), зробити в середині поглиблення, влити воду, масло, горілку, вбити яйце, додати сіль і цукор, замісити тісто, підсипаючи ще борошно (воно має бути трохи м'якшим, ніж на пельмені), добре його вимішати на столі, потім прикрити мискою і залишити мінімум на 1 годину, в процесі перебити кілька разів, чим довше тісто постоїть, тим смачніше буде.
- Додати у фарш цибулю, сіль та перець за смаком, потім трохи розвести крижаною водою (приблизно 50 мл) так, щоб фарш був як дуже густа сметана.
- Розкочюємо тісто та формуємо чебуреки. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору.
Також ми писали На ювілеї ця страва буде доречна. Замість котлет подають на святковий стіл