На ювілеї ця страва буде доречна. Замість котлет подають на святковий стіл

Цей простий та виважений рецепт нам прислала наша постійни читачка з Дніпра Марину Рязанова. Жінка розповіла, що цю страву спробувала в кафе на ювілеї у начальника. У страві немає нічого складного. Прості інгредієнти та легко готувати. Це вам і не котлети, а щось незвичайне. Спробуйте і скажете свою думку, передає Дніпровська порадниця.  

Інгредієнти для котлет у клярі:

Фарш м'ясний - 500 г;
Цибуля - 1 шт.;
Яйце - шт.;
Сіль - ½ ч.л.;
Панірувальні сухарі - 4 ст. л.;
Молоко – 50 мл.

Інгредієнти для начинки:

яйця варені - 2 шт.;
вершкове масло - 100 г;
сир - 100 г;
часник - 2 зубчики;
зелена цибуля - пучок;
кріп - пучок.

Інгредієнти для кляру:

яйця - 2 шт.;
сметана - 2 ст.л.;
борошно - 3 ст.л.;
розпушувач - ½ ст.л.
Приготування котлет у клярі:

Приготування зовсім просте та вимагає зайвого часу та клопоту. Змішуємо панірувальні сухарі з молоком, даємо їм набрякнути. Натираємо на дрібній тертці цибулю, разом із яйцем відправляємо у фарш, солимо.

Викладаємо у фарш панірувальні набряклі сухарі, руками перемішуємо фарш до однорідної маси. Для начинки натираємо на великій тертці варені яйця та сир.

Викладаємо в суміш сиру та яєць м'яке вершкове масло, пропускаємо через прес зубчики часнику та змішуємо. Цинкуємо зелену цибулю і кріп, висипаємо в начинку, знову перемішуємо.

Створюємо з фаршу невеликі коржики, куди кладемо начинку. Запечатуємо у фарші начинку з яєць та залишаємо на 15 хвилин у морозилці.

В окремій тарі змішуємо яйця зі сметаною, борошном та розпушувачем. Обволікаємо на кшталт тесту котлети.

Розігріваємо 100 мл рослинної олії та обсмажуємо котлети до золотистої скоринки з усіх боків.

У результаті маємо цікавий варіант приготування котлет з начинкою.

До речі, замість сметани для кляру можна використати майонез.

котт1котт2котт3котт4