Капуста по-грузинськи: смачна заготівля на зиму без зайвих клопотів
Шукаєте легкий і смачний рецепт консервації? Капуста по-грузинськи - це саме те, що вам потрібно! Мінімум зусиль, а результат перевершить усі очікування. Хрусткі овочі, ароматний розсіл - ідеальна закуска до будь-якої страви, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Капуста - 1,5 - 2 кг.
Морква - 1 - 2 шт.
Буряк - 2 шт.
Часник - 1 головка.
Перець чилі - 3 шт.
Для розсолу
Вода - 1 л.
Сіль - 1,5 ст. л.
Цукор - 5 ст. л.
Перець горошком - 5 шт.
Перець запашний - 5 шт.
Лавровий лист - 2 шт.
Гвоздика - 2 шт.
Олія рослинна - 50 мл.
Оцет (9%) - 80 мл.
Прованські трави - 1/2 ч. л.
Приготування
- Нарізаємо капусту, моркву, буряк, викладаємо у відро шарами: капуста - морква - часник - за бажанням перець чилі, повторюємо, поки не закінчаться інгредієнти.
- Для розсолу до води додаємо сіль, цукор, ароматні спеції, доводимо до кипіння, виливаємо оцет та рослинну олію, киплячим розчином заливаємо наші овочі, прикриваємо тарілкою в контакт, ставимо на гніт при кімнатній температурі на добу. Перекладаємо в банки, зберігаємо в холодильнику. Вже можна куштувати.
Також раніше ми писали Солодкий початок дня: яблучні кільця в листковому тісті