Коли квасити капусту в січні 2024. Календар дат, коли не можна квасити капусту
Січень - один з найпопулярніших місяців для квашення капусти. Це пов'язано з тим, що в цей час капуста вже дозріла і має оптимальний смак. Крім того, в січні ще не так холодно, як взимку, тому капуста буде добре бродити.
Однак є деякі дати в січні, коли краще не квасити капусту. Так, не варто квасити капусту в період молодика і повні. У ці дні капуста погано буде бродити і може зіпсуватися.
Також не варто квасити капусту в день, коли надворі сильний мороз. У цьому випадку капуста може замерзнути і втратити свої смакові якості.
Тому, якщо ви хочете приготувати смачну і корисну квашену капусту, вибирайте для цього сприятливі дні.
Дати. Коли квасити капусту у січні
Найкращими днями для квашення у січні 2024 є такі дати: 18, 19, 20, 21, 22, 23 та 24 січня.
Капуста, яка приготована в ці дні - вийде у вас хрумкою та соковитою!
Невдалими днями для квасіння капусти будуть дні молодика. То ж ніколи не квасьте її в ці дати, інакше зіпсуєте продукт! У січні це 11 та 25 січня.
Що треба знати про квашення капусти
Саме від фази місяця у день заготівлі капусти залежить її смак та якість процесу закваски.
Що треба знати перед квашенням:
- заквашена капуста у повню може бути прісною
- якщо квасити капусту на молодий місяць, вона буде кислою;
- обираючи заготівлю під час Місяця, який спадає, капуста може бути недостатньо соленою.
Секрети квашеної капусти
Вибирайте завжди капусту овальної форми, а не круглої. Саме така капуста краще підходить для квашення.
Дуже важливо правильно посолити капусту. Солі не повинно бути забагато чи замало. Треба використовувати одну ложку солі без верху на кілограм капусти.
Для квашення капусти треба використовувати тільки камяну, нейодовану сіль.
Важливо гарно перемяти капусту з сіллю, доки вона не пустить сік.
Ось кілька порад, які допоможуть вам приготувати смачну квашену капусту в січні:
Використовуйте свіжу, щільну капусту.
Не перебивайте капусту занадто дрібно.
Додайте в капусту достатньо солі, щоб вона добре просолилася.
Залийте капусту водою або розсолом.
Придавите капусту гнітом, щоб вона не піднімалася.
Зберігайте капусту в прохолодному місці.