Компот з черешні та липи. Це не просто смачний напій, це справжня вітамінна бомба
Літо щедро дарує нам не лише тепло, сонце та ягоди, але й запашні квіти. Серед них особливе місце посідає липа – дерево з ніжним ароматом та цінними лікувальними властивостями. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайний, але неймовірно смачний компот з черешні та липи. Це поєднання подарує вам не лише насолоду від солодкого та ароматного напою, але й оздоровить організм. Про це розповість Дніпровська порадниця.
Компот з черешні та липи – це не просто смачний напій, це справжня вітамінна бомба. Черешня багата на вітаміни C, A, E, калій та магній, а липа – на вітаміни B, ефірні олії та фітонциди.
Цей компот не лише втамує спрагу в спекотний день, але й допоможе при застуді, кашлі, ангіні, а також при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Приготувати компот з черешні та липи дуже просто. Вам знадобляться:
Черешня: свіжа
Квіти липи: свіжі або сушені.
Цукор: за смаком.
Вода: очищена.
Інгредієнти:
Пропорції написані на 1 3-х л. Банку
Черешня жовта або рожева насипаємо 1/3 банки
2 дольки лимона
2 дольки апельсина
10 шт. Цвіту липи
200 г. Цукру
На кінчику 1 ч. л. лимоної кислоти
Приготування:
Засипаємо 1/3 банки світлою черешнею. Банки я не стерилізую, ви можете стерилізувати, якщо переживаєте. Далі кидаємо по 2 дольки лимона та апельсина, в кожну банку додаємо по 10 квіточок липи, на кінчику чайної ложки лимонної кислоти, стакан 200гр в кожну банку засипаємо цукор, заливаємо кип'ятком, накриваємо кришкою та закатуємо. Далі потрібно перевернути та покачати доки цукор не розтане. Перегортаємо та укутайте ковдрою до повного охолодження.
Нагадаємо, раніше ми писали