Компот з черешні та липи. Це не просто смачний напій, це справжня вітамінна бомба

Літо щедро дарує нам не лише тепло, сонце та ягоди, але й запашні квіти. Серед них особливе місце посідає липа – дерево з ніжним ароматом та цінними лікувальними властивостями. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайний, але неймовірно смачний компот з черешні та липи. Це поєднання подарує вам не лише насолоду від солодкого та ароматного напою, але й оздоровить організм. Про це розповість Дніпровська порадниця.

Компот з черешні та липи – це не просто смачний напій, це справжня вітамінна бомба. Черешня багата на вітаміни C, A, E, калій та магній, а липа – на вітаміни B, ефірні олії та фітонциди.

Цей компот не лише втамує спрагу в спекотний день, але й допоможе при застуді, кашлі, ангіні, а також при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Приготувати компот з черешні та липи дуже просто. Вам знадобляться:

Черешня: свіжа
Квіти липи: свіжі або сушені.
Цукор: за смаком.
Вода: очищена.

компоот

Інгредієнти:

Пропорції написані на 1 3-х л. Банку
 Черешня жовта або рожева насипаємо 1/3 банки
 2 дольки лимона 
 2 дольки апельсина
 10 шт. Цвіту липи
 200 г. Цукру 
 На кінчику 1 ч. л. лимоної кислоти

Приготування:

Засипаємо 1/3 банки світлою черешнею. Банки я не стерилізую, ви можете стерилізувати, якщо переживаєте. Далі кидаємо по 2 дольки лимона та апельсина, в кожну банку додаємо по 10 квіточок липи, на кінчику чайної ложки лимонної кислоти, стакан 200гр в кожну банку засипаємо цукор, заливаємо кип'ятком, накриваємо кришкою та закатуємо. Далі потрібно перевернути та покачати доки цукор не розтане. Перегортаємо та укутайте ковдрою до повного охолодження.

Нагадаємо, раніше ми писали

Черешня в сиропі на зиму: найпростіший рецепт