Користь чи шкода. Яке сало краще не купувати
Сало, як відомо, в Україні – культовий продукт та справжня національна страва. Люди його споживають будь-якої пори року. Але чи варто "налягати" на цей харчовий продукт? Відповідь на це питання у своєму Instagram дав сімейний лікар Михайло Цюрак, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на РБК-Україна.
Користь сала
Здавна українці їдять сало. І не дарма! Адже в цьому продукті міститься багато поживних речовин. Зокрема, йдеться про:
- вітаміні А - корисний для зору
- вітаміні D - для здоров'я кісток, зубів та м'язів
- вітаміні Е - для здорової шкіри
- вітамін К - корисний для роботи серця
Ці вітаміни корисно впливають на здоров'я людини і запобігають багатьом захворюванням, зокрема серцево-судинним.
Однак користь від сала можна отримати лише тоді, коли споживати його правильно.
Салом варто смакувати, але робити це потрібно в міру і розумно, - зазначає сімейний лікар.
Найбільш корисне сало
Зазвичай українці споживають сало у такому вигляді: солоне, копчене, мариноване, варене та смажене.
За словами лікаря, найбільш безпечне для здоров'я – солоне сало (солоніна по-народному).
Справа в тому, що при соленні сало майже не втрачає своїх корисних властивостей.
Найшкідливіше сало
Цюряк зазначає: копчене та смажене сало найбільш шкідливі для здоров'я людини!
При зловживанні цими видами сала неминуче збільшується ризик панкреатиту, холециститу, каміння у жовчному міхурі, збільшеного рівня холестерину в крові та інших захворювань.
Нагадаємо, раніше ми писали: Салат "Дюймовочка". У сезон редиски завжди його готую