Салат "Дюймовочка". У сезон редиски завжди його готую
Салати є однією з офіційних страв Франції. Саме ця країна є наступницею страви, яку раніше готували у Стародавній Греції, Єгипті та Месопотамії. Французи дуже модернізували салати. Ця страва обзавелася безліччю інтерпретацій. У XVIII столітті з'явилася спеціальна посада – майстер салатів. Ця людина поєднувала різні інгредієнти в овочевій масі, намагаючись виявити найбільш вдалі рецепти. Ймовірно, завдяки майстрам салатів зараз нам відомо багато цих страв із великим спектром продуктів у складі.
Однак, крім французьких салатів, є багато самобутніх закусочних страв. Наприклад, салат із редису "Дюймовочка", повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
- редиска - 200 г;
- сіль - ⅓ ч. л.;
- крабові палички - 200 г;
- сушений часник - ½ ч. л.;
- капуста - 150 г;
- зерниста гірчиця - ч. л.;
- варені яйця - 4 шт.;
- сметана - 2 ст. л.;
- зелена цибуля - 20 г.
Приготування:
Нарізаємо тонкими шматочками редис, кубиком ріжемо крабові палички. Капусту та зелену цибулю потрібно тонко нашаткувати, а яйця подрібнити маленьким кубиком.
У мисці змішуємо редиску з крабовими паличками, зеленою цибулею, капустою та яйцями. Для заправки змішуємо сметану із зернистою гірчицею та сушеним часником.
В результаті виходить смачний вітамінний салат, який можна вважати дієтичним. Якщо вдома немає сметани, її варто замінити на майонез.
Нагадаємо, раніше мі писали: Як швидко замаринувати м'ясо на шашлик: існує секретний інгредієнт