Салат "Дюймовочка". У сезон редиски завжди його готую

Салати є однією з офіційних страв Франції. Саме ця країна є наступницею страви, яку раніше готували у Стародавній Греції, Єгипті та Месопотамії. Французи дуже модернізували салати. Ця страва обзавелася безліччю інтерпретацій. У XVIII столітті з'явилася спеціальна посада – майстер салатів. Ця людина поєднувала різні інгредієнти в овочевій масі, намагаючись виявити найбільш вдалі рецепти. Ймовірно, завдяки майстрам салатів зараз нам відомо багато цих страв із великим спектром продуктів у складі.

Однак, крім французьких салатів, є багато самобутніх закусочних страв. Наприклад, салат із редису "Дюймовочка", повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

  • редиска - 200 г;
  • сіль - ⅓ ч. л.;
  • крабові палички - 200 г;
  • сушений часник - ½ ч. л.;
  • капуста - 150 г;
  • зерниста гірчиця - ч. л.;
  • варені яйця - 4 шт.;
  • сметана - 2 ст. л.;
  • зелена цибуля - 20 г.

Приготування:


Нарізаємо тонкими шматочками редис, кубиком ріжемо крабові палички. Капусту та зелену цибулю потрібно тонко нашаткувати, а яйця подрібнити маленьким кубиком.

У мисці змішуємо редиску з крабовими паличками, зеленою цибулею, капустою та яйцями. Для заправки змішуємо сметану із зернистою гірчицею та сушеним часником.

В результаті виходить смачний вітамінний салат, який можна вважати дієтичним. Якщо вдома немає сметани, її варто замінити на майонез.

салат

Нагадаємо, раніше мі писали: Як швидко замаринувати м'ясо на шашлик: існує секретний інгредієнт