Міська влада відреагувала на самочинне будівництво на Набережній Перемоги у Дніпрі, паркан прибрали остаточно (Фото, відео)

У Дніпрі на житловому масиві Перемога біля входу на косу остаточно прибрали паркан, який з'явився там незаконно та обмежував містянам вихід до зони відпочинку біля річки. Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Дніпро TV.

Нагадаємо, про історію спроби розгорнути будівництво на ж/м Перемога ми писали раніше. Паркан на місці будівництва з'явився минулого тижня. Обурені місцеві жители розшукали забудовника, але він не показав їм жодних дозволів на огороження території. Після цього мешканці Перемоги вийшли на акцію протесту. На незаконне будівництво звернула увагу міська влада, бо вже не перший рік через суди відстоюють інтереси громади, та не надавали жодних дозволів горе-підприємцю. Наразі паркан повністю демонтований.

Відповідно до відомості державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником цієї будівлі є Ісмаїлов Сархош Мазахір огли. Відповідно зазначена особа не зверталася до управління державного архітектурно- будівельного контролю з метою отримання будь-яких документів щодо права виконання будівельних робіт, - зазначив начальник юридичного відділу управління державного архітектурно- будівельного контролю ДМР Антон Бісеров.

Із самочинним будівництвом тут влада бореться із 2021 року. Тоді Дніпровська міська рада подала позов аби усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою та накласти арешт на нерухомість.

незаконне будівництво

Побудовано на комунальній земельній ділянці. Комунальна земельна ділянка не передана на даний час по праву користування, праву власності жодній юридичній, фізичній особі. Крім того дана будівля нібито введена в експлуатацію, проте декларація не видавалася, не зареєстрована. Тобто є така, яка не існує, - пояснила головний спеціаліст департаменту правового забезпечення ДМР Марина Риженко.

Судовий процес триває. Важливо, аби все було за законом, інакше це дасть можливість підприємцю затягти справу ще на довгі роки. 

незаконне будівництво

2 липня, коли у мережі з’явилися фото місцевих мешканців нового паркану від нелегального забудовника – на місце виїхали спеціалісти. 


Міська влада ще у п’ятницю виїхала сюди, побачили що дійсно є паркан. Першим ділом ми наклеїли такі приписи. Це зараз старий паркан, який був до того як з’явився новий. А ось на цьому місці був новий паркан. Місцеві підприємці мабуть вирішили, що можуть загородити цю територію. І мабуть зробити щось для літнього відпочинку, - сказав начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради Руслан Мороз.

Вихідними мешканці Перемоги навіть збиралися на імпровізований мітинг. Та профільні спеціалісти закликають у разі виникнення питань стосовно парканів чи будівництв, одразу звертатися до мерії. Бо боротьба з нелегалами можлива лише через судові інстанції. 

незаконне будівництво

Тож не варто піддаватись на дезінформацію про те, що хто там хотів будувати , шукати інші теорії зрад чи змов, ширити фесбучні припущення псевдоактивістів. Адже активісти, які спеціалізуються на акціях протесту, зазвичай не подають позов до суду та задовольняються лише медійним розголосом. Мешканці як мінімум втрачають час та інколи навіть наражаються на небезпеку – коли їх підбурюють до самочинства. 

незаконне будівництво

Міська влада та її служби, навпаки, законно, тихо та без надмірного галасу саме успішно й розбираються з такими проблемами. Тому насамперед варто звертатися безпосередньо до відповідних служб у таких випадках, а не давати себе використати в чужих іграх.

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі у День журналіста відзначили переможців творчого конкурсу "Інформаційний фронт-2022/23"