У Дніпрі на Перемозі демонтували незаконний паркан біля коси

У Дніпрі на житловому масиві Перемога біля входу на косу прибрали паркан, який з'явився там незаконно та обмежував містянам вихід до зони відпочинку біля річки. Про це повідомляє Дніпровська панорама

паркан на косі2паркан на косі1

Паркан з'явився на цьому місці минулого тижня. Обурені місцеві жители розшукали забудовника, але він не показав їм жодних дозволів на огороження території. Після цього мешканці Перемоги вийшли на акцію протесту. 

На незаконне будівництво звернула увагу міська влада. У п'ятницю, 2 червня, представники міськради вивчали ситуацію на місці події. 

паркан на косі5

Як повідомив начальник інспекції з благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз, стало відомо, що місцеві підприємці встановили паркан навколо земельної ділянки, де планували влаштувати заклад для відпочинку. Але у підприємців немає прав власності на цю землю.

Проблема в тому, що у них немає документів на цю територію. Поруч тут знаходиться стара будівля, земля навколо неї колись була в оренді, але вона вже закінчилася. На будівлю є право власності, але на землю його немає, - розповів Руслан Мороз.

Він пояснив, що паркан, який днями встановили підприємці вже демонтован. Але на місці залишається старий паркан навколо старої недобудови. Рішення про його знесення прийматиме виконком Дніпровської міськради.

Насамперед ми зробили так, щоб зник цей новий паркан. А що робити з старою будівлею вирішуватиме суд, бо тут взагалі заборонено забудову. Можливо, буде рішення щодо демонтажу, - додав Руслан Мороз.

Нагадаємо, що до війни Дніпровська міськрада пропонувала збудувати на цьому місці центр для людей з інвалідністю, але через опір місцевих жителів від цих планів мерія відмовилася.

паркан на косі4

паркан на косі3

Раніше ми писали, про білий водоспад на Дніпропетровщині, який викликає захоплення.