На Азовському морі окупанти, чекаючи контрнаступу ЗСУ, облаштувались у дитячих таборах та базах відпочинку

Окупанти в очікуванні контрнаступу Збройних сил України облаштувались у дитячих таборах та базах відпочинку у Кирилівці Запорізької області. На деяких вони утримують своїх дезертирів, пише Дніпровська панорама, посилаючись на "Ріа-Мелітополь".

За словами очевидців, ті погано одягнені, худі, брудні та без зубів.

На базі "Меркурій" бачили такий контингент російських військових "відпочиваючих", – зазначає видання.

Як розповідають місцеві жителі, практично всі бази відпочинку та табори, що належать вишам, державним та приватним підприємствам, захоплені окупантами.

На багатьох відпочинкових базах курортний сезон вже давно почався у військових, – йдеться в статті.

кирилівка. бази відпочинку

Зокрема, у Кирилівці загарбники заселилися приблизно на 8 баз, включаючи бази "Нива", "Салют", "Терешкова", санаторій "Альбіон".

Є такі зокрема на Федотовій косі, куди вони зайшли, але жити не залишилися, оскільки їм не сподобалися умови для проживання – не було опалення. Натомість вони облаштувались там на базах "Водний світ", "Водограй", "Іскра", "Адмірал", "Донець" та "Хортиця".

З деяких комплексів військові РФ вкрали трансформатори потужністю 160 кВт і перевезли на упорядкованіші бази, розповідають люди.

кирилівка

Також захоплено найбільший на Азовському узбережжі аквапарк "Острів скарбів" площею 60 тисяч кв. метрів. Дельфінарій поблизу пограбували.

На косі Пересип окупанти заселилися на бази "Каравелла", "Білуга", "Перлина Таврії", "Меркурій", "Гармонія", "Пересип", "Колос", дитячі табори "Шахтобудівник", "Лелека" та "Вогник".

пересип

федотова коса

Нагадаємо, раніше ми писали: На Азовському морі окупанти знищують один із головних курортів (відео)