Ні яйця, ні молока в тісто не треба. Швидкі пиріжки на сковороді, їси і відірватись не можна
Тісто на окропі для пиріжків - це справжня паличка-виручалочка для господині, яка хоче порадувати домашніх смаколиками. Можна обійтись без молока та без яєць в тісто, зате яка смакота. Не наїсишся! І готується так швидко, що не треба годинами стояти на кухні біля плити. Записуйте та зберігайте рецепт, таким рецептом з Дніпровською панорамою поділилась наша постійна читачка Зоя Федорівна. Жінка розповіла, що її онуки люблять ці пиріжки і називають бабусиними.
Рецепт тіста для пиріжків з капустою на кип'ятку та дріжджах
Інгредієнти для тіста:
4 склянки борошна
1/2 склянки кип'ятку
1ст. теплої води
1 яйце (за бажанням)
1 чайна ложка солі
1/2 чайної ложки цукру
1 чайна ложки дріжджів. Краще живі, грамів 25-30.
Інгредієнти для начинки:
500 г білокочанної капусти
1 морквина
1 цибулина
1 зубчик часнику.
Квашена капуста за смаком.
Рослинна олія для жарки начинки з капусти та для жарки пиріжків.
Насмажити капусту на сковороді за смаком. Це може бути суміш квашеної та свіжої капусти у тій пропорції, яку захочете.
Приготування:
Борошно просійте в миску. У центрі борошна зробіть поглиблення. У поглиблення вбийте яйце, додайте сіль, цукор і дріжджі.
Поступово вливайте кип'яток, перемішуючи тісто ложкою.
Коли тісто стане густим, перемішуйте його руками. Додайте теплу воду, борошно. вимішуйте.
Якщо боєтесь експериментувати з поглибленням на столі, як робить наша читачка, то просто замісіть тісто у мисці.
Тісто має бути м'яким і еластичним.
Загорніть тісто в харчову плівку і залиште в теплому місці, поки воно не зійде. Хвилин на 10-15.
Після того, як тісто підійде, сформуйте з нього пиріжки з начинкою.
Смажте пиріжки на розігрітій олії з двох сторін до золотистого кольору.
Смачного!