"Потужний снігопад хлине в цій області України за пару днів, несамовита гроза накриє цілий регіон". Синоптики назвали дату

Перший осінній місяць добігає кінця. Вересень цього року був "непристойно" теплим та здивував багатьох, навіть деяких синоптиків. Тож не дивуйтесь нічому. бо невдовзі варто чекати на похолодання та проливні дощі. Похмура і зимна погода може початись швидше, ніж всі думають, про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на "Діалог" та думки синоптиків, повідомляє Дніпровська панорама.

Коли очікується перший сніг

Перший сніг очікується у Карпатах на початку жовтня, а нічні заморозки у північних областях можливі вже у період із 3 по 4 жовтня.

У середу, 27 вересня, по всій території України очікується суха тепла погода з температурою повітря +23...29 градусів. У Києві  також тепло та без дощів. Така температура в Україні залишиться до кінця місяця. Проте вже з початком жовтня температура повітря почне падати, а кількість дощів зростатиме.

Такою думкою у своєму Telegram-каналі поділився синоптик Станіслав Щедрін.

Більше того, невдовзі у Карпатах може випасти перший сніг.

Вже з 2-3 жовтня в Україну поступово прийдуть осіння прохолода та дощі, а в Карпатах навіть мокрий сніг, також у період із 3 по 4 жовтня у північних областях можливі невеликі нічні заморозки, - пише він.

Атмосферний фронт з дощами

На горизонті можна побачити появу атмосферного фронту з дощами. Перші сильні осінні дощі покриють захід України 30 вересня.

1 жовтня вони перемістяться до центру, на північ і схід країни, а також до Криму. Синоптики припускають, що жовтень також зігріє українців теплом, проте найбільш теплі дні цього року будуть протягом днів поточного робочого тижня. 

Кліматична характеристика жовтня

Погода в Україні в жовтні буде теплішою цього року, в порівнянні з іншими роками. Про це повідомляє Укргідрометцентр. 

Очікується, що середня місячна температура повітря буде на рівні 7-13 градусів тепла. Цей показник на 1-1.5 градуса вище норми.

Як говориться в повідомленні, місячна кількість опадів очікується 31-67 мм, в Карпатах місцями 77-101 мм, що в межах норми.

Згідно зі спостереженнями, в Україні в жовтні середня місячна температура становила 6-13 градусів тепла. У Карпатах вона була нижчою - 4-5 градусів тепла. В деякі дні, коли в країні було найтепліше, температура повітря підвищувалася до 26-34 градусів тепла, в Криму до 35 градусів тепла, а в гірській місцевості до 20-21 градуса тепла.

У дні, коли було найхолодніше, температура повітря опускалася до 4-16 градусів морозу, на території північних, центральних і східних областей - до 17-23 градусів морозу, а на півдні Криму - 0-3 градуси тепла.

Нагадаємо, раніше ми писали

Готуємось до можливих блекаутів у Дніпрі: досвід користування газовим балоном та плиткою