Салат "Цезар". Простий рецепт
Салат «Цезар» приготувати дуже просто. Класичний рецепт розповість Дніпровська порадниця.
Салат "Цезар" – це страва, яку обожнюють у багатьох країнах та люди різного достатку. Ця страва підкорила серця гурманів в усьому світі. Його хрумкі сухарики, соковите курча, свіже листя салату та вершковий соус створюють незабутній смаковий букет. Хоча в ресторанах його подають як вишукану страву, приготувати салат Цезар вдома зовсім нескладно. Давайте розберемося, як це зробити.
Трохи історії
Легенда свідчить, що салат Цезар був винайдений випадково італійським іммігрантом Цезарем Кардіні в 1924 році в містечку Тіхуана, Мексика. За легендою, у нього закінчилися продукти, і він вирішив приготувати салат з того, що було під рукою. Результат виявився настільки вдалим, що салат швидко став популярним.
Класичний рецепт салату Цезар
Інгредієнти:
Для салату:
Римський салат (або айсберг)
Куряче філе
Помідори чері
Сир пармезан
Сухарики з білого хліба
Для соусу Цезар:Яйце
Лимонний сік
Анчоуси
Часник
Дижонська гірчиця
Оливкова олія
Пармезан
Чорний перець
Приготування:
Соус Цезар: Змішайте в блендері яйце, лимонний сік, анчоуси, часник, гірчицю. Поступово додавайте оливкову олію, не перестаючи збивати, до отримання густої емульсії. Натріть пармезан і додайте в соус. Поперчіть за смаком.
Сухарики: Наріжте білий хліб кубиками і підсушіть на сковороді до золотистого кольору.
Куряче філе: Обсмажте куряче філе до готовності і наріжте невеликими шматочками.
Збирання салату: Розділіть салат на порції, додайте куряче філе, помідори чері, сухарики. Полийте соусом Цезар і посипте тертим пармезаном.
Деякі секрети приготування
Анчоуси: Саме анчоуси надають соусу Цезар його характерний смак. Якщо ви не любите рибу, можете замінити їх вустерським соусом.
Яйце: Для приготування соусу краще використовувати сире яйце, але якщо ви хочете бути впевнені в безпеці, його можна пастеризувати.
Сир пармезан: Використовуйте тільки справжній пармезан, а не його дешеві аналоги.
Оливкова олія: Для соусу краще використовувати оливкову олію екстра вірджин.
Сухарики: Можна використовувати готові сухарики або приготувати їх самостійно. Для більш насиченого смаку сухарики можна обсмажити на оливковій олії з часником.
Салат Цезар – це відмінний варіант для обіду або вечері. Його можна подавати як самостійну страву або як додаток до м’яса або риби.
Простий класичний рецепт салату Цезар.
Інгредієнти:
Листя салату айсберг - за смаком.
Куряче філе - 1 шт.
Помідори черрі - 7-8 шт.
Пармезан - 60 г + 20 г для соусу.
Батон - 1/3 шт.
Перепелині яйця - 7 шт.
Для маринаду курки:
Спеції до курки - 1 ч.л.
Соєвий соус - 3-4 ст.л.
Сіль - 1/2 ч.л.
Перець чорний мелений - 1/4 ч.л.
Для сухариків:
Олія - 5 ст.л.
Прованські трави - 1 ч.л.
Сіль - 1/2 ч.л.
Часник сухий - 1 ч.л.
Приправа до курки - 1/2 ч.л.
Для соусу:
Йогурт (8% жирності) - 250 г.
Спеції для соусу «Цезар» - 1 упаковка.
Сіль - за смаком.
Гірчиця в зернах - 1 ч.л.
Приготування:
1. Маринуємо куряче філе, обсмажуємо, охолоджуємо і нарізаємо.
2. Готуємо сухарики: нарізаємо батон, запікаємо, змішуємо зі спеціями.
3. Готуємо соус: змішуємо йогурт, спеції, сіль, гірчицю і тертий пармезан.
4. Викладаємо салат: листя айсберга, куряче філе, помідори, яйця.
5. Поливаємо соусом, посипаємо пармезаном і додаємо сухарики.