Сапери передали історичному музею Дніпра старовинні знахідки (Відео)

Військові сапери Харківщини передали Дніпропетровському історичному музею імені Яворницького наконечники стріл, ножі, монети та прикраси. У археологічному відділі музею припускають: одне з металевих вістрь – скіфське, а отже датується 5-6 сторіччям до нашої ери. Про цінність інших експонатів у сюжеті Суспільне Дніпро, передає Дніпровська панорама.

Зокрема, музею передали пласкі стріли, характерні для слов'янського озброєння. Вважається, що вони були призначен для того, щоб стріляти по ногам конейі перебивати їм сухожилля. Ще наконечники списів, ножі, серпи, цвяхи та монети. У переліку близько 70 експонатів.

Знахідки ситуативні, сапери займалися своєю саперською справою - робили наші території безпечними і паралельно на їхні металодетектори потрапляли предмети, які були ідентифіковані як старовина, - розповіла заступник директора Дніпропетровського історичного музею ім Д. Яворницького Валерія Лавренко.

Найстаріша снахідка військових саперів - це скіфський наконечник стріли

Скіфський наконечник ні з чим не сплутаеш. Скіфський час - це 6-5 ст до нашої ери, - пояснює археологиня музею Анна Юрченко.

Які ще старовинні предмети передали історичному музю у Дніпрі - дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Геннадій Кошовий з Дніпра їздив у всі гарячі точки та евакуював людей (Фото)