Шоколадний торт "Кучерявий Вася". Чому цей торт такий смачний і як його приготувати

Торт "Кучерявий пінчер": класичний рецепт смачного десерту. Торт "Кучерявий пінчер" – це справжній шедевр домашньої кондитерки, який покорив серця багатьох. Його ніжна текстура, солодкий смак і швидкість приготування роблять його улюбленцем як досвідчених кулінарів, так і новачків. Давайте разом приготуємо цей смачний торт! Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Уніан.

"Кучерявий Вася", він же торт "Пінчер", цей торт був дуже популярний за радянських часів. Не втрачає популярності цей смаколик і зараз.

Як його тільки не називали - і "Кучерявий Вася", і "Кучерявий Ваня", "Кучерявий хлопчик", "Пінчер" і "Кучерявий пінчер" - але, по суті, це був один і той самий торт - шоколадний, з ніжним кремом і глазур'ю. Ця смакота готується дуже просто і з доступних інгредієнтів, і нічим би не відрізнявся від інших схожих десертів, якби не його спосіб приготування, який, на думку дітей, перетворює його на найсмачніший шоколадний торт у світі. Розповімо простий рецепт, якому не один десяток років.

торт

Інгредієнти за розрахунку на 3 коржа):

2 яйця;
1 склянка цукру*;
1 ст. л. какао;
200 г сметани;
200 г згущеного молока;
2 ч. л. соди;
2,5 склянки борошна.
*Об'єм склянки - 250 мл.

Для крему:

1 л сметани;
1,5 склянки цукру;
горіхи та родзинки - за смаком.

Для глазурі:


3/4 склянки цукру;
2 ст. л. какао;
2 ст. л. сметани;
30-40 г вершкового масла.

Змішати яйця, цукор, какао, сметану, згущене молоко і соду (не гасити).

Щоб какао не грудкувалося, його краще просіяти через сито.

Додати борошно і вимісити однорідне тісто. Розділити його візуально на три частини і випекти три коржі.

Для крему сметану потрібно змішати з цукром, додати подрібнені горіхи та родзинки і знову перемішати.

Найтонший корж викласти на блюдо - це буде основа торта - і змастити її кремом. Два коржі, що залишилися, поламати на шматочки або нарізати на кубики. Кожен такий шматочок або кубик потрібно вмочити в крем і викласти на корж-основу у вигляді гірки.

Для глазурі змішати цукор, какао і сметану, потримати на невеликому вогні, щоб маса потемніла, додати вершкове масло. Трохи остудити глазур і полити нею готовий торт у вигляді завитків.

Нагадаємо, раніше ми писали

Чому з'являється цвіль в банках з варенням. Помилки, які роблять господині