Свіжість літа у кожній склянці: компот з аґрусу "Мохіто" на зиму

Літо у розпалі, а це значить, що настав сезон запасатися вітамінами на зиму! Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайний компот з аґрусу, який неодмінно підкорить вас своїм освіжаючим смаком та ароматом, повідомляє Дніпровська порадниця.

"Мохіто" - це не лише популярний коктейль, але й оригінальний рецепт компоту, який поєднує в собі кислинку аґрусу, м'яту свіжість та легку цитрусову нотку лимона. Цей напій не лише смачний, але й дуже корисний, адже аґрус багатий на вітаміни та мікроелементи, необхідні для нашого організму.

Інгредієнти на 3-х літрову банку

Аґрус - 1 склянка з верхом;
Цукор - 1 склянка;
Лимон - 3 шматочки;
М'ята -1 гілочка;
Лим. кислота - 1/6 ч. л.

Приготування

  1. Аґрус ретельно вимити. На банку використовуємо одну склянку аґрусу. Додаємо три шматочки лимону, без кісточок, також гілочку м'яти, лимонну кислоту на кінчику ложки.
  2. Додати склянку цукру, залити кип'ятком, закатати, перевернути та укутати баночки до повного охолодження.

Також раніше ми писали Чизкейк з лохиною без випікання: легкий та освіжаючий десерт