У Дніпрі стартував етнофестиваль «Країна Мрій різдвяна» (Фото)

7 січня, опівдні, на площі Героїв Майдану в Дніпрі розпочався етнофестиваль «Країна Мрій різдвяна». Завдяки меру міста Борису Філатову та авторові проекту «Країна Мрій» Олегу Скрипці мешканці та гості Дніпра можуть відсвяткувати Різдво біля головної ялинки.

«Я сьогодні вирішила приїхати святкувати в центр міста і зовсім не пошкодувала. Багато всього цікавого, мені дуже весело», – каже гостя свята Наталія. Для відвідувачів фестивалю підготували майстер-класи з виготовлення різдвяних зірок, ялинкових іграшок із соломи, вишивання, співання колядок, а також народні ігри, танці та пісні Слобожанщини, виступи фольклорного колективу «Моравський шлях» і дитячих асамблів. «Я сьогодні робила сніжинки із соломи. Мені дуже сподобалося. Ще хочу зробити сніжинку з паперу. І концерт цікавий», – зазначила маленька гостя свята Варвара, яка прийшла на захід із сім'єю.

Ввечері для відвідувачів фестивалю виступлять відомі дніпровські та українські гурти й виконавці, зокрема, ТНМК, Діля, «Вертеп», «КораЛЛі». Завтра фестиваль продовжиться з 12.00. Увечері гостей розважатимуть відомі артисти, серед яких і Олег Скрипка та «Ле Гранд Оркестр».


Довідка. «Країна Мрій» – найбільший в Україні етнофестиваль, засновником та ідейним натхненником якого є Олег Скрипка. Другий десяток років команда «Країни Мрій» утверджує українську національну самобутність, презентує найкращі взірці української й світової музики, музично-ярмаркове розмаїття, народні ремесла, паради вишиванок, автентичні майстер-класи, етнічну кухню, дитячу та козацьку галявини, книжкові вернісажі та інші оригінальні рішення та активності.