Українські водії зможуть заощадити на пальному перед Новим роком

На порозі Нового року українські водії можуть розраховувати на приємний сюрприз у вигляді суттєвого зниження цін на пальне. Як повідомив директор консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн, завдяки успішним маневрам українських компаній вдалося обійти польську блокаду кількома способами, пише Дніпровська панорама.

По-перше, компанії збільшили обсяг відвантаження пального з країн Європи, які не вводять санкції проти Росії. Зокрема, це Словаччина та Румунія. По-друге, українські компанії посилили закупівлі пального на південному напрямку, зокрема з Туреччини та Ізраїлю.

Завдяки цим діям на українському ринку усунуто дефіцит палива, і ціни почали падати. За прогнозами Сергія Куюна, до Нового року ціни на пальне знизяться до рівня нижче 30 гривень за літр для автомобільного газу та менше 50 гривень за літр для бензину.

Це зниження цін є наслідком як успішних маневрів українських компаній, так і падіння світових цін на нафту. Наприкінці листопада 2023 року ціна на нафту Brent знизилася до 80 доларів за барель, що є найнижчим показником за останні кілька місяців.

Зниження цін на пальне буде приємним сюрпризом для українських водіїв, які в останні місяці відчували значне зростання витрат на бензин та газ. Це також може позитивно вплинути на економіку країни, оскільки дозволить людям економити гроші та вільніше витрачати їх на інші потреби.

Нагадаємо, раніше ми писали: Голуби і Петриківка. У Дніпрі розмалювали вцілілий після влучання ракети під'їзд на Перемозі (фото)