В Україні внесли зміни до закону про вагітність. Що очікувати

Українки зможуть за бажанням збільшувати післяпологову відпустку і зменшувати допологову. Відповідні зміни внесено законопроєктом № 9271 2 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей використання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами", за який проголосували 267 народних депутатів. Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Соцпортал.

Працюючій жінці надано можливість, за відсутності медичних протипоказань, та за її бажанням розпочинати відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами пізніше, ніж за 70 (90) днів до очікуваної дати пологів та пропорційно збільшити післяпологову частину відпустки.

Загалом на декретну відпустку передбачено 126 календарних днів і 140 днів у разі народження двох і більше дітей або через ускладнення під час пологів. Раніше 70 днів відпустки надавалися українкам до пологів і 56 після. Після ухвалення законопроєкту жінки самі зможуть розподіляти дні відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі сьогодні зупиняться деякі трамваї та тролейбуси. Як працює громадський транспорт у п'ятницю