Виглядають лякаюче: на Дніпропетровщині прокинулися тарантули

На Дніпропетровщині весна з кожним днем все більше радує теплими та сонячними днями. Прокидається природа, й навіть такі не дуже приємні на вигляд та лякаючі павуки, як тарантули. Одного з таких великих тарантулів побачила Олена Юдіна з Кривого Рогу та сфотографувала його. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на групу у Facebook "Природа Криворіжжя".

Олена Юдіна побачила тарантула, коли той вилазив зі своєї нірки, прогулюючись уздовж річки Саксагань, біля Макортівського водосховища у Кривому Розі.

Через свої великі розміри та токсичну отруту деякі види можуть бути небезпечними для людини, але більшість видів тарантулів не становлять загрози для людей. Деякі помилково вважають, що отрута тарантулів смертоносна, але насправді це не так. Укус цього павука викликає неприємні відчуття і невелику пухлину, які проходять вже за кілька годин. Більш серйозні наслідки він може спричинити лише за наявності алергічної реакції у людини на отруту. Тому все одно краще триматися подалі від тарантулів та спостерігати за ними здалеку.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі в парку Глоби вийшов на воду перший виводок каченят.