У Дніпрі в парку Глоби вийшов на воду перший виводок каченят (фото)

У Дніпрі в парку Глоби на ставку з'явився перший виводок каченят. Багатодітна родина викликає чималий інтерес відвідувачів. Спостереження за малюками додає позитиву до прогулянки. Про це пише Дніпровська панорама.

каченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрі

Каченята вже слідом за мамою жваво борознять ставок і активно вивчають берегову лінію. Ми нарахували зграйку з мами та вісьмох малюків. Оскільки вони вже вільно тримаються на воді, можна зробити висновок, що пташенята з'явилися на світ не менше чотирьох тижнів тому. Зазвичай вони проводять поряд із мамою близько восьми тижнів.

Нагадаємо, що відвідувачам парку не варто підгодовувати качок хлібом. Вони його їдять із задоволенням, але цей продукт може зашкодити здоров'ю птахів. Зокрема, призвести до ожиріння, що завадить їм літати. Фахівці рекомендують пригощати качок вівсянкою, просом, ячменем чи пшеницею.

каченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрікаченята у парку Глоби у Дніпрі

Фото: Валерій Кравченко

Нагадаємо, на Дніпропетровщині жінка на риболовлі встановила рекорд, якому позаздрять досвідчені рибалки.