Вижили після ракетного обстрілу по Дніпру: історія порятунку пацієнтів, які мріють стати на ноги (відео)

Мріють стати на ноги. У лікарнях Дніпра досі перебувають постраждалі після масованого ракетного удару по Дніпру 29 грудня. Один з них 74-річний дніпрянин, який травмувався у своїй квартирі. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV

Сімдесяти чотири річний Микола Петрович, один з постраждалих від російського обстрілу Дніпра  29 грудня. 

Чоловік розповідає, живе біля полового будинку. Не одразу зрозумів, що відбулося. Каже, відчуття було, ніби вибух пролунав десь вгорі, а потім….
Скло розбивається, там у мене де моя спальня. І ось це воно, мене відносить, я спочатку не зрозумів, але потім дивлюсь нога тупо лежить от так вот…  
Квартира чоловіка не зруйнована, тільки вікна вилетіли від вибухової хвилі. 

Пан Микола вдячний рятувальниками, бо вони швидко його спустили з десятого поверху. Ліфти в будинку не працювали — додає чоловік.

Миколу Петровича доставили в одну з лікарень Дніпра. Лікарі діагностували перелом верхньої частини стегна. 

За словами медика, прогноз сприятливий. Пацієнти знаходяться в стані середнього ступеня тяжкості. Один ще потребує операцію остео-синтезу стегна. Готується, йому 74 роки і він потребує підготовки відповідної.  

У міській лікарні лежить ще один чоловік. Він зранку йшов на роботу і попав під ракетний обстріл. Отримав значні ушкодження.

Ми дістали уламок з нижньої третини стегна, інший уламок знаходиться в ділянці печінки. І ми його не видаляли, поки що, через небезпеку ускладнень, - прокоментував медик.

Лікарі швидкої якісно відпрацювали на місці події. Наклали турнікети та знеболили пораненого. Прогнози у лікарів позитивні.

Є дуже великі шанс до повноцінного повернення працездатності і повернення до нормального життя. 

Станом на вечір пʼятниці у міських лікарнях Дніпра перебувають семеро постраждалих. Стан їхнього здоровʼя задовільний