Пиріг "Десятихвилинка". Настільки смачний, що свекруха їде його поїсти за сотні кілометрів
На готовку цього смаколику ви витратите не більше 10 хвилин. Тому багато стояти на кухні та місити тісто вам не доведеться. Активних дій лише на 10 хвилин, а все інше зробить духовка. Записуйте та зберігайте цей рецепт і будете смакувати із задоволенням. Цьому рецепту вже понад 50 років, але не відомо й жодного випадку, коли ця страва не вийшла. Тому ділимось із вами перевіреним роками рецептом, повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
Яйця - 4 шт.;
Сіль - 1/3 ч.л.;
Цукор - 330 г;
Кефір - 300 г;
Рослинна олія - 150 мл;
Борошно - 830 г;
Розпушувач – 2 ч.л.;
Ванільний цукор - 2 ч.л.;
Варення;
Вершкове масло - 25 г.
Приготування:
У миску розбиваємо яйця, висипаємо сіль та 300 грам цукру. Збиваємо вінчиком компоненти до повного розчинення в масі яєчній.
Вливаємо до яєць кефір, ретельно перемішуємо. Додаємо в суміш олію, знову змішуємо інгредієнти.
Просіюємо в суміш 800 г борошна, розділяємо цей процес на дві частини. У борошно заздалегідь додаємо розпушувач та ванільний цукор, замішуємо тісто.
Змащуємо форму для випічки олією, викладаємо ½ частину тіста.
Розподіляємо тісто рівномірно по дну, на нього викладаємо шар варення.
Другу частину тесту викладаємо у кондитерський мішок. Акуратно створюємо на поверхні варення шар із тіста.
В окремій тарі з'єднуємо вершкове масло із залишками борошна та цукру, перемелюємо в крихту. Цю крихту викладаємо на верхівку тіста.
Випікаємо пиріг при 180 градусах у духовці 40 хвилин.