Як підібрати квіти для клумби, аби вона квітла весь сезон

Бага­тьох садоводів хвилює питання, як підібрати квіти для клумби, щоб вона квітла якнайдовше - з ранньої весни і до заморозків. Такого ефекту можна досягти, якщо правильно підібрати квіти, які квітнуть в різний період в поєднанні з декоративно-листяни­ми рослинами, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на сайт СонцеСад.

Які квіти посадити першими

Як розповів агроном, ландшафтний дизайнер Ю. Бублейнік, весною першими варто посадити цибулькові (тюльпани, нарциси, крокуси, проліски та ін.). Коли вони відцві­тають, їм потрібна заміна. На їх місце потрібно висаджувати інші рослини.

Дрібноцибулькові мож­но прикрити грунтопокривниками — флокс, гвоздика, арабіс та ін. Але після тюльпанів, нарцисів та рябчиків потрібні більш яскра­ві квіти. І тут не обійтися без однорічників.

тюльпани

Які вибрати однорічники для яскравої клумби

Найбільш яскравий і довгоквітучий однорічник — пе­тунія. І не обов’язково купляти дорогі гібриди. Для клумби пі­дійдуть і сортові петунії, які на наступний рік самі насіються і чудово зійдуть, декоруючи тим самим пусті місця клумби після цибулькових.

На другому місці чорнобривці. Цих яскравих і невибагливих квітів виведено без­ліч сортів на будь-який смак. Простота у вирощуванні і трива­лість цвітіння робить їх фавори­тами клумби.

Якщо у вас суха сонячна ді­лянка — садіть ешольцію. Жовті яскраві квіти будуть прикрашати клумбу до самих заморозків. Лю­битель сонця і портулак — низь­кий грунтопокривник.

Хто має час повозитися з роз­садою, спробуйте виростити ло­белію. Маленькі кущики повністю вкриваються квіточками схожи­ми на вогники.

чорнобривці

Які багаторічники ростуть без проблем

Щодо багаторічників, які мож­на використати на клумбі, так це — рудбекія, гайлардія, кореоп­сис. Вони непримхливі, стійкі до спеки, тривалоквітучі. Дуже до­бре поєднуються рудбекія, очи­ток видний і войлочник, або гейхера.

Ну і звичайно не обійтися без ряболистих рослин — бересклети, барбарис, Туберга, гейхера, хос­та, барвінок. Для гейхери, хости та барвінка найбільш підходять тінисті ділянки.

Після перших морозів на місце однорічних рослин ви­саджують хризантеми, багато­річні айстри, братки і цибулини тюльпанів, нарцисів, крокусів, гіацинтів для цвітіння в наступ­ному році.

хости2

Нагадаємо, раніше ми писали: Запорожець за Дунаєм. У Дніпрі вперше поставили легендарну оперу, для якої створили 100 костюмів