Як приготувати модний боул. Знадобиться яйце пашот, фета й гречка (фото)

Український шеф-кухар й кулінар Євген Клопотенко крім того, що неперевершено готує їжу, він ще адаптує класичні європейські страви для українських поціновувачів смачної їжі. Зараз він пішов ще далі й запропонував перейняти добру традицію робити на сніданок чудовий мікс, так званий боул, передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт кухаря.

 Боул – це страва, в якій всі інгредієнти готуються та подаються у глибокій мисці. Власне, боул, це і перекладається як глибока миска. Окремі інгредієнти у боулів не змішуються, а накладаються один на одного чи викладаються поруч, тому страва має красивий вигляд. Більшість мисок-боулів можна приготувати доволі швидко, за що їх також люблять. І саме тому боули – чудова ідея і для сніданку, і для обіду, і для вечері, все залежить від того, чим ви наповните свою миску.

Євген Клопотенко вирішив приготувати боул з гречкою, який прекрасно смакуватиме на сніданок. Хоч більшість боулів роблять з рисом чи кіноа, кухар робить боул на український манір і використовує гречку. Ії треба запарити, паралельно приготувати яйце пашот, яке буде виступати у страві, як соус, нарізати оливки та зелень. Потім все викласти у боул, посипати орегано та полити оливковою олією. 

ЯК ПРИГОТУВАТИ БОУЛ З ГРЕЧКОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ
 

  • 100 г гречки
  • 200 мл гарячої води
  • 1 яйце
  • 10 гілочок петрушки
  • 10 оливок
  • 100 г сиру фета
  • 1/2 ч. л. орегано
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • сіль та перець до смаку

ЯК ПРИГОТУВАТИ БОУЛ З ГРЕЧКОЮ ТА ЯЙЦЕМ ПАШОТ НА УКРАЇНСЬКИЙ МАНІР : ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
 
 КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування боула з гречкою. Помийте та порубайте 10 гілочок петрушки. Можна обрати будь-яку іншу зелень до смаку.

КРОК 2

Всипте у невелику каструлю чи сотейник 100 г гречки та залийте 200 мл гарячої води. Я для цього використав термопот Panasonic, температура води має бути 98 градусів. Накрийте кришкою та відставте на 20 хвилин. Вона буде ідеально щільною та смачною

КРОК 3

Тепер зваримо яйце пашот. Зараз розповім про свій улюблений найпростіший спосіб, за яким яйце виходить практично завжди, за умови використання свіжих яєць. По-перше, закип’ятіть у каструлі воду, перемішайте та додайте 1-2 дрібки солі. По-друге, розбийте яйце в ополоник так, щоб не порушилась його структура. Обережно опустіть яйце у киплячу воду та варіть 2 хвилини. Вода не має сильно кипіти, вогонь має бути середній або навіть трохи менший. Дістаньте яйце за допомогою шумівки та викладіть на дощечку чи паперовий рушник.

КРОК 4

Візьміть глибоку тарілку та викладіть готову гречку. З одного боку викладіть 100 г сиру фета, з другого – порізані довільними шматочками 10 оливок та зелень петрушки. Посипте 1/2 ч. л. орегано, це надасть приємного аромату страві. Зверху викладіть яйце пашот та полийте 2-3 ст. л. оливкової олії. Розріжте яйце пашот, це буде наш соус. Сіль я не додавав, бо фета і оливки вже й так доволі солоні, та якщо є бажання, можете посолити страву.

Раніше ми писали про: Апетитно та соковито. Рецепт курячих відбивних в клярі з майонезом