Знаменитий салат "Барбі". Найвідоміший рецепт побив рекорди та став коронною стравою у багатьох країнах світу

Салат "Барбі". Не дивуйтесь, виявляєтся буває й таке, чого тільки не вигадають кулінари у цьому світі. Пропонуємо вам 2 варіанти приготування салатику. Все робиться дуже просто й не доведеться спеціально йти до супермаркету за інгредієнтами. Все, що треба, знайдеться у холодильнику.

Інгредієнти для салату Барбі:

буряк - 2-3 шт.;
яйця - 3 шт.;
картопля - 2 шт.;
сир - 100 г;
мариновані огірки - 50 г;
червона цибуля - ½ шт.;
петрушка - пучок;
сіль - щіпка;
майонез - ст. л.;
сметана - 4 ст. л.;
волоські горіхи - 4 шт.

Приготування салату Барбі

Запікаємо або відварюємо до готовності буряк, очищаємо та натираємо на великих різцях терки. Відварюємо круто яйця, очищаємо і також натираємо на тертці.

Відварюємо в мундирі картопля, очищаємо та натираємо на великій тертці. На дрібній тертці подрібнюємо сир. Нарізаємо маленькими брусочками мариновані огірки.

Змішуємо в салатнику буряки з яйцями, сиром, картоплею та маринованими огірками. Ріжемо до салату маленьким кубиком червону цибулю, шаткуємо петрушку.

У салат додаємо цибулю та петрушку, солимо. Заправляємо салат майонезом та сметаною, ретельно перемішуємо.
Подрібнюємо в крихту волоські горіхи. Їх використовуємо для прикраси салату з буряком.

барби1

барби

Ще один варіант приготування салату Барбі

5 бурячків;
200 г кіски сиру-сулугуні;
1 цибулина;
2 зубці часнику.
Для майонезу:
100 мл молока;
200 мл олії;
0,25 ч.лож. солі;
0,25 ч.лож. цукру;
0,2 ч.лож. чорного перцю;
2 ст.лож. яблучного оцту;
1 ст.лож. лимонного соку;
1 ч.лож. французької гірчиці.
 Цибулю замаринуйте

Приготування 

Почніть із цибулі, нарізавши голівку дрібними кубиками. Перекладіть у мисочку, залийте яблучним оцтом і залийте окропом. Так цибуля не буде гірчити в салаті. Нехай трішки промаринується.

Кіску з сиру наріжте дрібненько і пересипте в салатницю. Почищений буряк наріжте дрібними кубиками й додайте до сулугуні. Цибулю процідіть крізь сито, щоб зійшла вода, й додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте.

Якщо поспішаєте, можете скористатися магазинним майонезом. Але краще зробити власний – так вийде набагато смачніше. Молоко з олією залийте в чашу блендера й збийте до білої пишної маси.

Тепер настала черга спецій. Додайте в майонез гірчицю, лимонний сік, чорний перець, сіль, цукор. Збийте буквально 10 секунд, щоб компоненти рівномірно розподілилися. Все – майонез готовий.

Додайте його до буряка. Туди ж натріть зубці часнику. Спробуйте на смак. Якщо треба, ще трішки підсоліть й поперчіть. Перемішайте і відправте у холодильник хоча б на 2 години. Після цього можна подавати до столу, прикрасивши зеленню, яка є в наявності.

Нагадаємо, раніше ми писали

Беру трохи фаршу, картоплю і 1 цибулину. Смачні тефтелі з підливою: смачно, ситно та швидко