Беру трохи фаршу, картоплю і 1 цибулину. Смачні тефтелі з підливою: смачно, ситно та швидко

Одним з найвідоміших видів м'ясної страви є тефтелі. Їх подають, як правило, на вечерю або на другу в обід. Тефтелі є національною стравою великої кількості країн. Наприклад, шведські фрикадельки це тефтелі в мініатюрі. Саме завдяки цій страві рекламує свої кафе та бістро популярна мережа меблевого магазину. При цьому цей магазин через фрикадельки може йти в мінус. Але це окупається розташуванням покупців до бренду.

Крім Швеції, фрикадельки, тобто тефтелі, актуальні і в СНД. Тільки готуються не у мініатюрі. Розкажемо, як приготувати смачні тефтелі.

Інгредієнти для тефтелів:

фарш - 350 г;
картопля - 350 г;
цибуля - 1 шт.;
сіль - ч. л.;
перець чорний мелений - ч. л.;
трави сушені - 1 ч. л.;
сметана - 100 г;
томатна паста - 1 ст. л.;
вода - 75 мл.

Приготування тефтелів:

Очищену картоплю разом із цибулею натираємо на великих різцях терки. Викладаємо до маси з цибулі та картоплі додаємо фарш, сіль, перець чорний мелений та сушені трави, змішуємо до однорідності.

Формуємо з фаршу кульки, викладаємо їх у сковороду з олією. По парі хвилин обсмажуємо кульки по обидва боки до золотистого кольору.

У мисці змішуємо сметану з томатною пастою та водою. Прибираємо зі сковороди олію, вливаємо до тюфтель отриманий соус.

Тушимо тефтелі під кришкою в соусі близько 15 хвилин.

Подавати тефтелі рекомендується із зеленню. Так страва буде ароматнішою, також для сервірування використовують овочі та сир.

Нагадаємо, раніше ми писали

Корисна і смачна заміна традиційній картоплі: Фарширований батат