Корисна і смачна заміна традиційній картоплі: Фарширований батат

Після справжнього кулінарного буму на авокадо у соціальних мережах всі прихильники здорового способу життя переключились на батат (він же солодка картопля). Корисна і смачна заміна традиційній картоплі - ідеальний інгредієнт для правильного харчування. До вашої уваги ароматний, ситний і дуже гарний фарширований батат, який може стати відмінним гарніром до основної страви, або чудовою гарячою закускою. Якщо ви ніколи не куштували батат, то можу сказати вам, що він за смаком нагадує гарбуз та картоплю, але м'якший і солодший, пише Дніпровська панорама.

батат

Інгредієнти:

  •  батат – 2 шт.
  •  твердий сир – 250 г
  •  бекон – 150 г
  •  зелена цибуля
  •  сметана – 2-3 ст. л.
  •  сіль та перець – за смаком
  •  олія – для смаження

батат фарширований

Приготування:

Батат гарно миємо, наколюємо виделкою, поливаємо олією, ставимо в розігріту духовку до 200 градусів і запікаємо приблизно 60 хв. Час приготування може бути і меншим, орієнтуйтесь по своїй духовці.

Готовий батат розрізаємо і видаляємо серединку. Окремо обсмажуємо бекон.

До м‘якоті запеченого батату додаємо подрібнену зелену цибулю, обсмажений бекон, тертий сир, сметану, сіль та перець за смаком, перемішуємо.

Наповнюємо човники начинкою. Зверху посипаємо сиром, ставимо в духовку ще приблизно на 15-20 хв.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали: Настільки смачно, що готую щодня. Беру 8 курячих ніжок: рецепт сподобається кожному