Настільки смачно, що готую щодня. Беру 8 курячих ніжок: рецепт сподобається кожному
Курячі гомілки вважаються дуже дієтичним видом м'яса. Точніше в курці ця частина найпісніша, вона містить лише 172 калорії. У гомілках курки також міститься 38 грам білка і всього 3 г жиру. Це співвідношення може змінюватися залежно від породи курки.
Куряче м'ясо збагачує організм корисними речовинами. Наприклад, у гомілках багато кальцію та фосфору. А також у м'ясі є вітамін А та фолієва кислота. Тому важливо не відмовлятися від вживання курячих гомілок.
Приготуємо смажені курячі гомілки у соусі.
Інгредієнти для смажених курячих гомілок:
курячі ніжки - 8 шт.;
сіль - 1,5 ч. л.;
вершкове масло - 2 ст. л.;
оливкова олія - 2 ст. л.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
вершки – 200 мл;
орегано - 2 ч. л.;
мускатний горіх - ½ ч. л.;
курячий бульйон - 200 мл;
лаврове листя - 2 шт.;
гриби - 5 шт.
Приготування смажених курячих гомілок:
У кожній курячі гомілки робимо пару поздовжніх розрізів з кожного боку від кістки. Посипаємо сіллю курячі гомілки з обох боків.
У сковороді на вогні вище середнього розтоплюємо вершкове масло, додаємо оливкову. Викладаємо в олію курячі гомілки.
Обсмажуємо курячі гомілки з обох боків до золотистої скоринки. Викладаємо гомілки на окрему миску.
Нарізаємо півкільцями цибулю. Обсмажуємо цибулю в тій же олії, в якій смажили курку. Шинкуємо дрібно зубчики часнику, додаємо в сковороду до обсмаженої цибулі.
Виливаємо в окрему тару вершки, висипаємо до них мускатний горіх, орегано та ложку солі, змішуємо. Вливаємо до цибулі у сковороду вершки.
Кладемо в вершки обсмажені курячі гомілки. Вливаємо в сковороду бульйон, додаємо лаврове листя, під кришкою гасимо м'ясо 25 хвилин.
У цей час тонкими скибочками нарізаємо гриби. Викладаємо гриби у сковороду, накриваємо кришкою. Очікуємо, поки гриби трохи зменшаться в розмірах.
Виходять чудові соковиті курячі гомілки в соусі.
Ця страва чудово поєднується з картопляним пюре або крупами.