4 несподіваних фактів про кактуси, які вас здивують

Ви думаєте, що знаєте все про кактуси? А от і ні! Ці колючі рослини приховують безліч секретів, повідомляє Дніпровська порадниця. Давайте разом розвінчаємо популярні міфи і дізнаємося цікаві факти про цих пустельних мешканців.

Факт 1: Колючки – це не просто голки

Насправді, колючки кактусів – це видозмінені листя. Але їхня функція набагато ширша, ніж просто захист. У нічний час, коли температура різко знижується, на колючках утворюється роса. Саме ця волога і живить кактус в умовах посухи.

Факт 2: Квіткова феєрія

Багато хто вважає, що кактуси цвітуть рідко і непомітно. Насправді, деякі види кактусів мають великі і яскраві квіти. Більше того, буває так, що розпустившись, бутони повністю закривають стебло кактуса, створюючи приголомшливий вигляд.

Факт 3: Соковиті плоди

Після цвітіння на кактусах утворюються ягоди. І не всі вони призначені лише для споглядання. Плоди таких родів, як Мамілярія, Опунція і Гімнокаліціум, цілком їстівні і мають приємний смак.

Факт 4: Розвінчання міфу

Хтось колись вигадав, що кактус, поставлений біля комп’ютера, захистить вас від шкідливого випромінювання. Це не більше ніж міф. На жаль, наші зелені друзі не мають таких суперсил.

Також раніше ми писали Кислий чи нейтральний: який ґрунт обрати для ваших кімнатних рослин