Аби не було підтоплень: у Дніпрі ремонтують дощоприймачі (Відео)

Міський голова Борис Філатов Дніпра наполягає докладати всіх зусиль, аби під час дощів місто не потерпало від підтоплень. У суботу, 12 серпня, черговий по місту заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Олексій Самілик перевірив виконання доручення мера. Він проінспектував ремонт дощоприймачів у дворі будинку № 83 по вул. Юрія Савченка. Тут була аварійна ситуація, пов'язана з руйнуванням підпірної стінки та паркану - з цього приводу були звернення від місцевих мешканців. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Комунальні служби оперативно відреагували та виконали ремонт підпірної стінки, укріпили схил камінням, а нині улаштовують водовідведення у дворі. Після завершення будівництва буде відновлено паркан та улаштовано бетонний водовідвідний лоток, проведені планові роботи з очищення дощоприймальних мереж, оглядових колодязів та промивання основного колектору для більш якісного водовідведення.

"Ремонтуємо дощоприймальні колодязі не лише на основних проїзних магістралях, а й у дворах, аби не було аварійних ситуацій щодо підтоплень. Перед будь-яким ремонтом внутрішньоквартальних доріг наші фахівці обстежують двори та визначають, як відбуватиметься водовідведення. За можливості будують нову чи ремонтують наявну дощоприймальну мережу", - зазначив Олексій Самілик.

З початку року по місту комунальники прочистили понад 2 300 дощоприймачів та колодязів та більше ніж 6,5 км колекторів і водовідвідних канав. Відремонтовано 522 дощоприймачі та 771 м колекторів. Під час дощів комунальники теж активно прочищають дощоприймачі, очищають решітки дощоприймачів від нанесеного водою опалого листя та сміття. Декілька бригад працює паралельно в усіх районах міста.

Також під час інспекційного об'їзду черговий по місту перевірив і захисне бетонне укриття по просп. Лесі Українки, 21. Воно розраховане до 50 людей, має лави, урни для сміття та біотуалет поруч. Комунальники постійно проводять санітарне очищення як укриття, так і біотуалету.

Такі укриття почали встановлювати за дорученням міського голови Бориса Філатова у 2022 році. Модульні захисні споруди змонтували біля зупинок громадського транспорту та у місцях великого скупчення людей. Торік у Дніпрі встановили 36 укриттів різних типів, з початку 2023-го – ще 22. У різних районах міста вже встановлено 58 модульних захисних споруд. Цього року планується додатково улаштувати ще понад 50 таких укриттів.

"Проінспектувавши укриття за згаданою адресою, з'ясували, що воно майже цілком розкрадене — познімали світильники, мережі електропостачання, кабелі та автоматику у щитку. На жаль, по місту випадки вандалізму в укриттях є для нас великою проблемою. Лише за цей рік пошкоджено чи розкрадено майно в 17 укриттях на загальну суму близько 100 тис. грн. Закликаємо мешканців дбайливо ставитись до комунального майна. Усе це робиться для безпеки і комфорту", — наголосив Олексій Самілик.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у парку Зелений Гай у Дніпрі через зсув грунту ремонтують тротуарне покриття.