Борошно та вода. За вуха не відтягнеш, так смачно і просто. Готуємо чебуреки, як у чебуречній

Чебуреки - це традиційна страва кримськотатарської кухні, яка користується популярністю в багатьох країнах світу. Вони являють собою тонкі коржі з начинкою з м'яса, цибулі та спецій. Приготувати чебуреки в домашніх умовах не так складно, як може здатися на перший погляд. Дотримуючись наступного рецепту, ви зможете приготувати смачні і ароматні чебуреки, які порадують вас і ваших близьких. Дніпровська порадниця розповість ідеальний рецепт приготування чебуреків. 

Інгредієнти

Для тіста:500 г пшеничного борошна
250 мл крутого окропу
1 ч. л. солі
1 ст. л. олії

Для начинки:

500 г фаршу (яловичий, свинячий або змішаний)
1 цибулина
1 ч. л. солі
1/2 ч. л. коріандру
1/2 ч. л. чорного меленого перцю
Олія для смаження

Приготування

Готуємо тісто. У миску всипте борошно, зробіть поглиблення і влийте окріп. Додайте сіль і олію. Швидко перемішайте тісто до однорідної маси.
Вимісюємо тісто. Перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і вимісіть його до гладкого стану протягом 7-10 хвилин.
Дамо тісту відпочити. Покладіть тісто в миску, змаслену олією, накрийте харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин.
Готуємо начинку. Цибулю дрібно нарізати або подрібнити в блендері. Додайте до фаршу цибулю, сіль, коріандр і перець. Перемішайте і вливайте воду, поступово доводячи фарш до кашоподібного стану.

Формуємо чебуреки. Розділіть тісто на 12 частин. Розкачайте кожну частину тіста в тонкий корж товщиною 1 мм.
Викладаємо начинку. На половину коржа викладіть тонкий шар начинки.
Ліпимо чебуреки. Закрийте начинку другою половиною коржа, акуратно зліпивши краї. По краях чебуреків пройдіться виделкою, щоб вони не розклеїлися при смаженні.

Як смажити чебуреки

Смажимо чебуреки. Нагрійте в сковороді олію до температури 180-200 градусів. Обсмажуйте чебуреки з двох боків до золотистого кольору.
Подаємо чебуреки. Готові чебуреки викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб прибрати зайву олію. Подавати чебуреки можна з соусом на ваш смак.

Декілька порад

Щоб тісто було м'яким і еластичним, використовуйте тепле молоко або воду.
Не перемішуйте тісто занадто довго, інакше воно стане жорстким.
Якщо тісто липне до рук, присипте його борошном.
Не кладіть занадто багато начинки в чебуреки, інакше вони будуть погано прожарюватися.
Смажте чебуреки на середньому вогні, щоб вони не підгоріли.

Смачного!