Був Воїном з великої літери: в бою за Україну загинув боєць дніпровської бригади

У бою за Україну на Сході загинув боєць 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ "Холодний Яр" із позивним "Фанат". Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба підрозділу, передає Дніпровська Панорама

Із глибоким сумом і важким серцем повідомляємо про загибель воїна 93-ї бригади “Холодний Яр” із позивним “Фанат”. На жаль, ми не можемо розкривати його особистість навіть після смерті. Та всі, хто знав Фаната та чув про його подвиги, схиляють голови в пошані перед його світлою пам’яттю, – йдеться в дописі бригади "Холодний Яр". 

Загиблий боєць був фінансистом за освітою. Пов'язувати своє життя із військовою справою ніколи не думав, аж доки в 2014 році на власні очі не побачив колони техніки окупантів. Це спонукало записатися до лав 93 ОМБР "Холодний Яр" та взяти до рук зброю. Мистецтво вести війну опановував безпосередньо під час бойових дій.

Фанат мав беззаперечний авторитет у своїх бійців, тренувався і тренував, був прикладом, офіцером, за яким йшли люди. Планував і здійснював надскладні і ризиковані операції, відправив на той світ не один десяток моcкалiв.
Про таких людей писати книжки, а їхні подвиги діти вивчатимуть у школах. Та нині триває кровопролитна війна з Росією, і ми платимо надто велику ціну за нашу свободу та незалежність, – пишуть "холодноярці". 

В останню путь "Фаната" проведуть у понеділок, 18 липня. Об 11:00 полеглого бійця зустрінуть біля Михайлівського Золотоверхого собору у Києві. Там відбудеться панахида. Після неї воїна поховають на Лісному кладовищі.