Чи чекає українців газовий блекаут. В Нафтогазі розповіли важливу інформацію

Глава "Нафтогазу" поділився своїми прогнозами щодо ризиків відключень від газу майбутньої зими. Голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов вважає, що виключати можливість масових відключень у газовій мережі взимку 2023-2024 року не можна. Про це йшлся в ексклюзивному інтерв’ю, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на LB.ua.

«Зима 2024 року буде холоднішою, ніж торішня, але не суворою чи екстремальною. Та всі споживачі – а це не тільки домогосподарства, а й муніципалітети, міста, громади, підприємства ТКЕ — будуть з газом», — говорить в інтерв'ю LB.ua голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Бо Нафтогаз ще до опалювального сезону, що розпочнеться невдовзі, перевиконав план накопичення газу.

На думку Чернишова, навіть може йтися про відключення міст і регіонів через авіаудари окупантів.

“Безумовно, з наближенням опалювального сезону більш імовірне посилення таких атак. Ми не можемо виключати, що масовані удари здатні призвести до “газового блекауту”, – заявив він. 

Чернишов нагадав, що минулого року такі інциденти мали місце. Співробітникам компанії доводилося усувати наслідки “просто під обстрілами”. Адже від їхньої роботи залежало, щоб 200 000 абонентів Донецької області були забезпечені газом.

Тому, незважаючи на ризики, Чернишов запевняє, що компанія “зробить усе”, щоб українці не залишилися без “блакитного палива”.

Зрозуміло, що ми готові до таких ситуацій цієї зими, - так прокоментував Чернишов.

Нагадаємо, раніше ми писали

Масштабне відключення світла у Дніпрі та області 16, 17, 18, 19, 20 жовтня (Адреси)