Снігові замети, хуртовина, ожеледиця. Циклони Annelie та Brigitta накривають Україну та Дніпропетровщину

Україну накрили дівчата-циклони, Annelie та далека Brigitta, під впливом яких опиниться Україна, зумовлять вологу погоду. Такий прогноз погоди дала синоптик Наталка Діденко. Погіршення погодних умов прогнозують дніпровська синоптики. Інформацію про це опублікували буквально недавно. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Прогноз синоптикині Наталки Діденко по Україні

Дощ та мокрий сніг вночі йшли практично повсюди, а вдень хлопець-антициклон Hannelore все ж не дасть дівчатам нормально попліткувати і витіснить опади з заходу, центру та півдня. 

На півдні України навіть можливі завтра сонячні прояснення.

Температура повітря буде протягом дня високою, +2+9 градусів, вздовж північних районів свіжіше, -3+2 градуси.

У Києві 5-го січня очікується місцями невеликий дощ чи мокрий сніг. На дорогах слизько та мокро. Температура повітря протягом п'ятниці буде дивною)) Бо вночі 0+3 градуси, а вдень 0-2 градуси морозу. Тому надвечір ожеледиця зміцніє.

Із 7-го січня в Україну почне заходити знову арктичний холод, найсильніші морози найбільш ймовірні на Сумщині та Чернігівщині.
Проте вже з 11-го  січня знову температура повітря почне підвищуватися.

Прогноз від дніпровських синоптиків

За даними Дніпропетровського регіонального гідрометцентру, у зв’язку з впливом південно-західного циклону 7-8 січня очікується ускладнення погодних умов:

7 січня: вночі невеликий, вдень помірний дощ з мокрим снігом. Ввечері місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура протягом доби 0-5 тепла.

8 січня: протягом доби значний сніг, місцями сильний. В південних районах змішені опади у вигляді мокрого снігу та дощу, переохолодженого дощу, місцями ожеледь. Хуртовина, снігові замети, на дорогах ожеледиця. Пориви північно-східного вітру 15-20 м/с. Утворення снігового покриву висотою до 30 см.
Температура протягом доби 3-8 морозу.

9 січня послаблення опадів та значне зниження температури повітря: вночі 10-15, вдень 5-10 морозу;

10 січня вночі 12-17, вдень 2-7 морозу;

11 січня вночі 9-14, вдень 2-7 морозу.

Рівень небезпечності: I (жовтий), місцями II (помаранчевий).

Ускладнення погодних умов та зниження температури повітря може спричинити негативний вплив на функціонування господарської діяльності, автотранспорту та життєдіяльності населення, також ускладнення в роботі комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху
транспорту на дорогах.

 Бережіть себе та своїх близьких!