Ціни на кавуни у Дніпрі. У Мінагрополітики дали оптимістичний прогноз

Минулого року не всі українці змогли насолодитися кавунами через високу вартість цієї смачної ягоди. Але влітку 2023 року ситуація може змінитись. Про що повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства в ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляє Дніпровська панорама.

Тарас Висоцький зазначив, що на територіях Херсонської та Миколаївської областей, які були деокуповані, активно проводилися заходи щодо розмінування полів. Тому фермерам вдалося збільшити площі для посіву баштанних та овочевих культур.

Тим не менш, на початку червня ще досить рано говорити про кількість врожаю та можливу ціну, тому що пік сезону кавунів припадає на липень та серпень. Але Висоцький упевнений, що 2023 року вдасться збільшити обсяг зібраних ягід, що призведе до зниження ціни.

За словами спікера, однозначно виробництво цього року буде більшим, ніж минулого. Очевидно, що ціна буде меншою. Наскільки вона знизиться, зараз важко спрогнозувати, оскільки бачимо нестабільність у погодних факторах, цього року великі коливання, це впливатиме на виробництво.

Представник Мінагрополітики також додав, що на ціну кавунів може вплинути інший фактор – ціни на паливо. Тому що витрати на логістику також суттєво впливають на вартість ягоди.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі рекордно впали ціни на полуницю. На Озерці люди стоять в черзі, вже беруть ящиками