Дніпро у лідерах за програмою співфінансування будинків ОСББ/ЖБК

Дніпро продовжує активно ремонтувати будинки ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування. Розроблена ця програма за ініціативи міського голови Бориса Філатова. На сьогодні  вже виконали 169 заявок дніпрян, а це ремонти електромереж, сантехніки, покрівлі і ліфтів та їх обладнання. Один із таких будинків, де роботи вже виконані - це ОСББ "Амур". Там замінили труби опалення. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

"Ми цьогоріч подали документи вже на третю програму. По першій ми замінили труби водопостачання, по другій - відремонтували ліфти, а по третій – замінили труби опалення. На наступний рік  теж плануємо подати заявку, аби у другому підʼїзді теж замінити труби опалення", - каже голова правління ОСББ "Амур" Валентина Фарафонова.

"У цьому будинку труби опалення були в аварійному стані, тож ми допомогли голові ОСББ зібрати всі документи та вчергове податись на програму. Роботи виконані швидко та якісно, мешканці всім задоволені», - зазначив директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради Святослав Ткаченко, який 19 липня є черговим по місту.

Програма співфінансування успішно реалізується у місті вже шостий рік поспіль. Мешканці можуть за 25% від вартості відремонтувати свій будинок. 75% коштів надає місто. Щодо ліфтів, то їх можуть капітально відремонтувати за 10% від суми.

Дніпро - чи не єдине місто в Україні, де на програму співфінансування будинків ОСББ/ЖБК з міського бюджету виділяють більше ніж 50 млн грн.

Цьогоріч ці кошти будуть розподілені на 533 заявки від дніпрян, які подали документи на програму у 2023 році. На сьогодні ремонти паралельно тривають у 173 будинках.