До осені Кривий Ріг, Нікополь та Марганець забезпечать водою - Шмигаль (Відео)

На Дніпропетровщині до осені планують встигнути прокласти нові магістральні водопроводи, які забезпечать водою Кривий Ріг, Марганець та Нікополь, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Дніпровська панорама.

Почали прокладання магістральних водопроводів у Дніпропетровській області. Це три ланки загальною довжиною понад 144 км, - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що терміни виконавцям поставили максимально стислі. До осені мають завершити роботи. Завдяки цим проектам Кривий Ріг, Марганець, Нікополь будуть із водою. Глава уряду додав, що для цього буде зроблено все можливе.

Вже є перші проміжні результати. У місті Покров проклали водопровід та відновили централізовану подачу води. Частково централізоване постачання відновлено у Нікополі, а також у семи громадах Криворізького району, - пояснив прем'єр-міністр України.

Ситуація з водою у Кривому Розі зараз

Після вибуху 6 червня Каховській ГЕС у Кривому Розі запровадили обмеження на споживання та подачу води. У місті провели оцінку ситуації та запровадили план, що включає технічні та організаційні заходи. Зокрема, технічні заходи включають прокладання труб, створення нових водозаборів та нових насосних станцій.

Нагадаємо, 70% водопостачання Кривого Рогу йшло від Каховського водосховища через водосховище "Південне".

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул місяць тому заявляв, що через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС та обмілення водосховища частина Кривого Рогу може залишитись без водопровідної води. Це може статися через півтора місяця.

Заступник начальника Дніпропетровської ОВА Максим Беспальчук під час брифінгу 11 липня повідомив, що у Нікопольському районі вдалося відновити водопостачання для Покрова та частини Червоногригорівки. У Червоногригорівській громаді, Нікополі, Марганці тягнуть труби, облаштовують насосні станції, аби повернути централізовану послугу людям якнайшвидше. У Кривому Розі вода до осель подається погодинно. Усюди, де це необхідно, мешканцям доставляють питну і технічну воду.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі три вищих навчальних заклади з'єднають у один університет