До Великоднього столу. Неперевершене м’ясо, яке тане в роті: знадобиться 1 фрукт

Існують традиційні м'ясні страви, які господині обов'язково готують до великоднього столу. Один з таких рецептів це - буженина. Смачне і соковите запечене м'ясо потрібно готувати з 1 секретним фруктом. Про нього повідомляє Дніпровська панорама.

Додасть м'ясу соковитості та зовсім трохи змінить смак буженини в кращу сторону звичайний банан. Смачна страва прикрасить святковий кошик на Великдень.

Старовинний рецепт буженини в духовці - покрокова інструкція

Вам потрібно:

  • М'ясо свинина - 1,5 кг
  • Гірчиця
  • Сіль
  • Перець
  • Спеції
  • Банан - 1 шт
  • Оливкова олія

 

Шматок м'яса на буженину добре помити, видалити всі прожилки і повністю промочуємо паперовими серветками.

Змішати сіль і перець, натерти м'ясо.

Часник за смаком змішати з гірчицею, можна додати трохи соєвого соусу.

Кулінарним пензликом змастити буженину на Великдень соусом з гірчиці.

Перекласти м'ясо в пакет для запікання та відправити в холодильник маринуватися буженину на добу.

Як буженина повністю замаринувалася, починаємо її запікати

Духовку попередньо розігріти до 200 градусів.

Банан помити, почистити. Сам фрукт нам не потрібен. Для буженини знадобиться бананова шкірка.

Змастити глибоке деко для запікання оливковою олією.

Перекладіть бананову шкірку білою стороною догори.

Шматок свинини перекласти на банан. Банан дає запеченому м'ясу придбати ніжний і соковитий смак, і не дозволить пригоріти.

Закрити кришкою форму для запікання і запікаємо буженину 50 хвилин.

Зменшуємо духовку до 180 градусів та відкриваємо кришку.

Бананову шкірку прибираємо та даємо буженині придбати смачну скоринку. На це знадобиться приблизно 10-15 хвилин.

Раніше ми писали про: У Дніпрі рибак витяг із Самари карася з рекордною вагою.