Домашні рогалики: пухкі, ніжні, соковиті. Смакують, як у дитинстві

Хто з нас не пам'ятає пухких, ніжних, соковитих рогаликів з вареним згущеним молоком, які ми їли в дитинстві? Їх аромат і смак змушують нас відчути себе щасливими і безтурботними. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт, який допоможе вам приготувати такі ж смачні рогалики вдома. Вони неймовірно прості в приготуванні, а результат вас неодмінно порадує, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Сметана - 70 г;
Вершкове масло або маргарин - 100 г;
Борошно 280 г;
Яєчний жовток - 1 шт.;
Цукор - 3 ст. л.;
Сіль - щіпка;
Розпушувач - 1 ч. л.;
Варене згущене молоко - 100 г;
Цукор, мак - для прикраси.

Приготування

  1. До борошна додаємо розпушувач, дрібку солі, цукру, все перемішуємо. За допомогою тертки перетираємо масло з борошном в крихту, в отриману крихту додаємо жовток, сметану і замішуємо тісто. 
  2. Перекладаємо тісто в пакет і забираємо в морозильник на 30 хвилин. Потім посипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт. За допомогою ролика розділяємо тісто на рикутники. На кожен трикутник кладемо варене згущене молоко і скручуємо рогалик. 
  3. Краї добре притискаємо і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Також раніше ми писали Хрусткі чебуреки з соковитим фаршем: рецепт, який ви не забудете