Допомагає розкрити свій потенціал. У Дніпрі проходить дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Джура"

15 травня у рамках чергування по місту Дар’я Біла перевірила виконання доручення міського голови Бориса Філатова, щодо реалізації програми з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Таким чином директорка профільного департаменту завітала з інспекцією на всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру “Сокіл” (“Джура”) та подивилася, які саме заходи відбуваються з метою національно-патріотичного виховання, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV

Джура – це всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, що допомагає дітям та молоді розкрити свій потенціал, зробити свій внесок у становлення держави, а також відчути себе частинкою великої української нації. Гра Джура дозволяє молоді зробити перший крок на шляху до формування військово-патріотичних цінностей, навчитися командній роботі, розвинути фізичні та розумові здібності, а також відчути себе частиною команди.

Організатори гри Джура мають на меті розвивати у дітей та молоді любов до своєї країни та Української нації, формувати патріотичні погляди, навчати бути готовими до захисту Вітчизни в такий буремний час.

У рамках гри Джура представлені такі конкурси як Ведун, Пластун, Рятівник, Тактична медецина, Впоряд, Неповне розбирання та складання автомата Калашнікова, Саперна підготовка, Туристська смуга перешкод, Заточений конкурс звітів про роботу роїв. Брали участь 24 молодіші команди, 10 середніх та 10 старших. У віці від 10-18 років.

«У суботу у нас стартувала найменша вікова категорія, сьогодні середня і завтра буде фінал зі старшою учнівською молоддю. Грі Джура у Дніпрі завжди приділяли особливу увага. Вже давно є у нас згадки і фотографії з 92-го з 95-го років. А з 2017 року Нова хвиля розвитку Джури стартувала в нашому місті та, на жаль, в 2022 році, через початок повномасштабної війни, довелось зовсім все перевести в онлайн і сьогодні ми щасливі з того, що нарешті діти знову можуть зібратись разом.

Тому що, якщо освіта дитини – це майбутнє людини, то патріотичне виховання – це майбутнє держави. Тому ми свідомо підходимо до проведення даного конкурсу, даної гри і я сподіваюсь, що наступного року ми зможемо вже проводити фестиваль в звичному для дніпрян трьохденному форматі коли у нас під 5000 гостей і діти отримують задоволення від спілкування та набуття нових навичок і від вшанування та прославлення нашої держави» – поділилася Дар’я Біла.