Фруктовий сезон у розпалі: ціни, асортимент та якість на Озерці у Дніпрі (фото)

Сезон пікового достатку ягід та фруктів в Україні у розпалі. Про те, скільки коштують дари літа на одному із найпопулярніших ринків Дніпра, який асортимент та якість товару, повідомляє Дніпровська порадниця.

Перше, що привертає увагу - це величезна кількість свіжої лохини на ринку за дуже привабливими цінами. Загалом, залежно від калібру та якості, роздрібні ціни на лохину коливаються в межах від 150 до 200 грн/кг, що еквівалентно $3,7-4,9 долара США за кг.

Цікаво також, що ціни на лісові дикорослі чорниці зрівнялися з цінами на лохину, хоча в попередні роки ця ягода була в рази дешевша.

Також дуже багато на ринку дешевого персика за цінами від 50 до 70 грн/кг ($1,2-1,7).А ось абрикоса, навпаки, дуже мало.

Дивно мало на ринку малини, хоча сезон літніх сортів має бути у розпалі. Враховуючи незадоволення виробників малини України тим, які ціни платять заморозчики, можна було б очікувати більшої пропозиції. Ціни на свіжу малину коливаються від 130 до 150 грн/кг ($3,2-3,7). При цьому знайти малину справді непросто, а її якість не ідеальна.

Дуже мало також ожини, хоча ціна на неї в середньому в 2,5 рази нижча за ціну на малину. Фактично ожина – це найдешевша зараз ягода. Її продають по 60 грн/кг, що дорівнює півтора доларів США за поточним курсом гривні. Мало на ринку та смородини, а ціна на неї кусається – від 100 грн/кг або $2,4.

Також раніше ми писали У Дніпрі та області масштабне відключення газу у липні та серпні. Дати і адреси