Готуємось до можливого блекауту: у Дніпрі встановили 13 акумуляторів для світлофорів (відео)

У Дніпрі тривають заходи з підготовки до можливих довготривалих відключень світла. Зокрема, на світлофорних об’єктах, що розташовані на жвавих перехрестях, встановлюють акумулятори, які дозволять їм працювати автономно до 5 годин, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на ДніпроTV.

Один з таких акумуляторів встановлюють на світлофорі, що на розі Запорізького шосе та вул. Панікахи. Проінспектувати хід робіт приїхав черговий по місту Олександр Лещенко

Встановлення акумуляторів дозволить убезпечити як автомобілістів, так і пішоходів у разі відключення електроенергії. До кінця року плануємо встановити акумулятори на 13-ти світлофорних об’єктах на найбільш жвавих ділянках руху, – повідомив заступник директора - начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко.

Крім того, у місті готують автотранспортні підприємства до роботи в умовах відключень світла. Зокрема, закуплено зимову гуму, проведено заміну мастил та всіх технічних рідин, огляди опалювальних систем та елементів ущільнювачів салону. Створено запаси пального для роботи автопідприємств в умовах повної відсутності доступу до пального протягом 10 днів.

У разі відключення світла дніпряни зможуть знайти притулок у одному з шести пунктів незламності, які облаштувало КП «Дніпровський електротранспорт». У цих пунктах є все необхідне для комфортного перебування: генератор, медична аптечка, інтернет-роутер, зарядні пристрої, чайник та інші необхідні речі.

Пункт незламності забезпечений усім необхідним задля комфортного перебування в умовах блекауту. Він одночасно може прийняти до 20 осіб. Призначено чергових, які відчинять двері у разі масових або віялових відключень електроенергії, – підсумував Олександр Лещенко.

Подробиці - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Синоптики розказали про погодний сюрприз для Дніпра у четвер