Імбир на підвіконні: прості поради для домашнього вирощування

Хочете мати завжди свіжий і ароматний імбир під рукою? Виявляється, виростити цю корисну рослину можна прямо вдома. І це зовсім не складно. Про це повідомляє Дніпровська порадниця. Давайте розберемося, як перетворити звичайний корінь імбиру на пишну рослину, яка порадує вас не тільки смачними корінцями, а й красивими квітками.

Як почати

Все, що вам потрібно, - це шматочок кореня імбиру з кількома сплячими бруньками. Виберіть горщик відповідного розміру і заповніть його пухким, добре дренованим ґрунтом. Посадіть корінь бруньками вгору і злегка присипте землею. Поставте горщик у тепле, світле місце, уникаючи прямих сонячних променів.

Догляд за імбиром

Імбир не вимагає особливого догляду. Регулярно поливайте рослину, підтримуючи ґрунт вологим, але не перезволоженим. Раз на місяць можна підгодувати імбир рідким добривом для кімнатних рослин.

Розмноження імбиру

Розмножується імбир дуже просто - діленням кореневища. Коли рослина добре розростеться, ви можете вийняти її з горщика, відрізати необхідний шматочок кореня і посадити його в новий горщик.

Імбир як квітка

Одним з приємних сюрпризів при вирощуванні імбиру можуть стати його квіти. Вони досить оригінальні і додадуть особливого шарму вашому підвіконню.

Також раніше ми писали Від живця до повноцінної рослини: простий спосіб розмноження в домашніх умовах